Enström, Kronberg, Galante Carlström, Lundström, Andersson, ale aj Řezanina, Ferenčíková, či Košturiaková. Už len posledné dni odpočítavajú florbaloví priaznivci do začiatku najväčšieho klubového turnaja na svete, kde sa predstaví plejáda svetových aj slovenských hviezd.

10592276_832744206737770_1870291165_n

–          CZECH OPEN napíše už svoju 22. kapitolu. Turnaj, ktorý by svojim obsadením v elitných kategóriach (toho roku hlavne v mužskej elite) zrejme aj prekonal Champions Cup, sa stal neoddeliteľnou súčasťou hernej prípravy mnohých klubov. A to nie klubov hocijakých! V mužskej elitnej časti sa predstaví napríklad kompletné kvarteto majstrov 4 najlepších zemí sveta – švédsky IBF Falun, fínske Happee Jyväskylä, švajčiarsky SV Wiler-Ersigen a domáci šampión – 1.SC Vítkovice Oxdog, v ženskej časti budú zrejme najviac lákať pozornosť špičkové švédske tímy – Pixbo Wallenstam IBK, RIG Umea IBF, IBK Dalen, zástupcovia domácej elity – 1.SC Vítkovice Oxdog, Herbadent SJM Praha 11, TJ JM FAT PIPE Chodov, FbŠ ,,pipni.cz“ Bohemians, či ambiciózny švajčiarsky celok Bern Burgdorf Wizards.

Czech Open však nie je len o 2 elitných kategóriach mužov a žien. Do Prahy sa každoročne schádza aj viac ako 4000 amatérskych hráčov, ktorí si zmerajú svoje sily v kategóriach mužov, žien a juniorov.
Ďalšou kategóriou, v ktorej budú prebiehať zápolenia na najväčšom klubovom turnaji sveta je kategória Muži Pro – pre tímy, ktoré sa nekvalifikovali do elitnej kategórie, ale podľa samotných organizátorov, ktorí túto kategóriu pred 2 rokmi vytvorili, by v amatérskej kategórii príliš vyčnievali a tak chceli organizátori týmto krokom turnaj ešte viac zatraktívniť a zabrániť zbytočne veľkým výkonnostným rozdielom.

Na tomto florbalovom sviatku sa predstavia aj slovenskí florbalisti a florbalistky. Mužské tímy ŠK Lido, FBC 11 Trnava a CVČ Šaľa, juniori FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina, reprezentačný výber žien a naše reprezentantky a reprezentant Lukáš Řezanina v elitných kategóriach žien, resp. mužov.
Treba podotknúť, že v českej extralige hrajúce slovenské reprezentantky, ktorých kluby sa predstavia v elitnej ženskej kategórii budú hájiť farby svojich klubov a priestor ukázať sa reprezentačným trénerom tak dostanú hráčky prevažne zo širšieho kádra ženskej reprezentácie. Kompletný zoznam slovenských florbalistov, ktorí sa predstavia v elitných kategóriach vám prinesieme až po zverejnení súpisiek všetkých tímov.

Všetky prihlásené tímy tak čaká naozaj kvalitná herná previerka, ktorá pripraví divákom bezpochyby kvalitný zážitok a tímom naopak ukáže rezervy, na ktorých budú musieť do začiatku ligových súťaží popracovať.

Ak patríte k florbalovým nadšencom, tento turnaj by vo vašom kalendári rozhodne nemal chýbať a už len samotné obsadenie je zárukou veľkého florbalového maratónu, na ktorý určite nikto len tak ľahko nezabudne. Ak vám to práca, či váš letný program dovolí, neváhajte a vyberte sa navštíviť stovežatú matku Prahu, kde sa od Štvrtka, 14. 8. do Nedele, 17.8. uskutoční najväčší florbalový turnaj na svete – CZECH OPEN 2014.

Všetky podrobnosti, súpisky tímov, rozpis zápasov, či rôzne rozhovory, aktuality a novinky nájdete na turnajovej stránke : www.czechopen.cz

O počínaní slovenských tímoch a slovenských hráčoch hrajúcich v elitnej kategórii mužov, resp. žien vás budeme samozrejme v priebehu turnaja informovať.

Na záver pozvánka z tábora fínskeho mužského majstra,  Happee Jyväskylä, ktorá hovorí za všetko: ,, Tešte sa na veľa krásnych gólov!“

10589607_832744220071102_2027192483_n

Foto: FB Floorball Czech Open, Vlaďka Zoubková