Počas víkendu boli na programe zápasy 5. a 6. kola prvej ligy mužov. Prvá štvrtina základnej časti je za nami a pomaly, ale isto sa začínajú rysovať formy jednotlivých tímov.

 

Detva si vybojovala mierny náskok

Detvanci cestovali na ihriská súperov. Najskôr nastúpili proti Gajarom, ktoré zatiaľ vyhrali iba jeden zápas a podľa predpokladov si s nimi poradili. V nedeľu ich čakali Bratislavský Snipers. Trojgólový náskok z prvej tretiny si hostia dokázali udržať až do konca. Pripísali si tak ďalšie 4 body a vďaka zaváhaniu Trnavy si vypracovali mierny náskok.

 

TJ Sokol Gajary vs DTF team Detva Joxers   7:9       (1:2;4:5;2:2)

Snipers Bratislava vs DTF team Detva Joxers  6:9       (1:4;0:1;5:4)

 

Žltý sneh sa prebojoval na druhé miesto

Od prehry s Trnavou pokračujú Košičania bez zaváhania. Nič na tom nezmenila ani Likavka, ktorá v domácom prostredí dlho siahala na body, no nakoniec tesne prehrala. O body Košičanov neobral ani Dolný Kubín a posunuli sa tak už na druhé miesto tabuľky so stratou 3 bodov na vedúcu Detvu, avšak so zápasom k dobru.

 

Meteníci Likavka vs Žltý Sneh Košice   2:3       (0:1;2:1;0:1)

Žatva 90 Dolný Kubín vs Žltý Sneh Košice 7:9       (2:2;0:5;5:2)

 

Topoľčany sa po vzájomnom zápase dotiahli na Trnavu

Ako Topoľčany, tak aj Trnava odohrali počas víkendu iba jeden zápas a to vzájomný. Légia využila domáce prostredie a najmä vďaka trom gólom v rozmedzí 90 sekúnd pripravila pre hostí prvú prehru v sezóne. Tí sa síce po trojgólovej sprche pomerne rýchlo spamätali a dokázali sa dotiahnuť na rozdiel jediného gólu, ale nepremienanie vyložených šancí ich nakoniec pripravilo o body. Oba tímy tak majú zhodne po 7 bodov a zápase k dobru.

 

Legia Topoľčany vs FBC 11 Trnava 5:4       (1:1;4:3;0:0)

 

Dolný Kubín stúpa tabuľkou

Žatva privítala v domácej hale východniarov. Najskôr si jednoznačne poradila so Spišskou Novou Vsou, ale následne nestačila na vo forme hrajúcich Košičanov. Vďaka kontumácií zápasu proti Gajarmi, ešte z prvého dvojkola, sa však dostala na úroveň Trnavy a Topoľčian, ktoré však majú zápas k dobru.

 

Žatva 90 Dolný Kubín vs FbC Young Arrows Sp. Nová Ves   10:4     (3:2;2:1;5:1)

Žatva 90 Dolný Kubín vs Žltý Sneh Košice     7:9     (2:2;0:5;5:2)

 

 

Snipers hostili tímy z opačných koncov tabuľky

Bratislavčanov najskôr čakala predposledná Nitra, proti ktorej sa chceli vrátiť na víťaznú vlnu z úvodu sezóny, a to sa im aj podarilo po výborne zvládnutej tretej tretine. V nedeľu ich čakal ťažší super, vedúca Detva, ktorá už bola nad ich sily. So 6 bodmi sa tak pridali k zástupu prenásledovateľov vedúcich Detvancov.

 

Snipers Bratislava vs ŠK Slávia SPU DFA Nitra          10:6     (3:3;2:2;5:1)

Snipers Bratislava vs DTF team Detva Joxers             6:9      (1:4;0:1;5:4)

 

Likavka s polovičným ziskom

K Meteníkom zavítali východniari. Likavka najskôr tesne nestačila na Košice, chuť si však napravila proti Spišiakom. Vyrovnaný zápas rozhodla vo svoj prospech v poslednej tretine a po víkende si tak do tabuľky pripísala dva body.

 

Meteníci Likavka vs Žltý Sneh Košice      2:3     (0:1;2:1;0:1)

Meteníci Likavka vs FbC Young Arrows Sp. Nová Ves      10:6     (3:3;2:2;5:1)

 

Spišská Nová Ves si z tripu body nepriviezla

Spišiaci po dobrom štarte do sezóny, keď prehrali iba raz, asi nečakali, že odídu s prázdnou. Pod dve jednoznačné prehry sa podpísali najmä posledné tretiny, ktoré v oboch zápasoch prehrali 1:5 a na ďalšie body si tak budú musieť počkať. 

 

Žatva 90 Dolný Kubín vs FbC Young Arrows Sp. Nová Ves   10:4     (3:2;2:1;5:1)

Meteníci Likavka vs FbC Young Arrows Sp. Nová Ves     10:6     (3:3;2:2;5:1)

 

Gajary zaznamenali prvú výhru

Potom, čo bol Gajarom skontumovaný zápas proti Dolnému Kubínu v ich neprospech, nemali na konte žiadne body. Tých sa nedočkali ani v súboji proti Detve. Ale body prišli v nedeľu, po výhre nad Nitrou. Síce po dvoch tretinách prehrávali 3:5, dokázali zápas otočiť a dotiahnuť sa tak na Nitru. Navyše, majú dva zápasy k dobru.

 

TJ Sokol Gajary vs DTF team Detva Joxers     7:9       (1:2;4:5;2:2)

TJ Sokol Gajary vs ŠK Slávia SPU DFA Nitra    7:6       (0:2;3:3;4:1)

 

Nitra opäť nezvládla záverečné tretiny

Nitranov čakali dva súboje na ihriskách súperov. Ako so Snipermi, tak aj s Gajarmi hrali dve tretiny vyrovnanú partiu. Oba zápasy však stratili v poslednej časti hry, počas ktorej v súčte dvoch zápasov inkasovali až 9 gólov, pričom dokázali streliť iba dva a zostávajú tak na predposlednom mieste.

 

Snipers Bratislava vs ŠK Slávia SPU DFA Nitra    10:6     (3:3;2:2;5:1)

TJ Sokol Gajary vs ŠK Slávia SPU DFA Nitra      7:6     (0:2;3:3;4:1)

 

Modra a Partizánske nehrali

Oba tímy mali voľno, keďže ich zápasy boli preložené. Dohrávky sú však na programe už najbližší víkend. Modra privíta najskôr Topoľčany a následne práve Partizánske, ktoré čaká ešte súboj v Trnave.

 

FBC Blueberries Modra vs Legia Topoľčany               odložené

FBC 11 Trnava vs FBK Harvard Partizánske                odložené

FBC Blueberries Modra vs FBK Harvard Partizánske  odložené

 

Foto:  Facebook – TJ Sokol Gajary

Autor: Daniel Babčan