Mužská prvá liga sa blíži k svojej polovici. Väčšina mužstiev má odohratých 10 zápasov a v utorok, keďže je štátny sviatok, odohrá svoj 11. zápas, ktorý bude métou prvej polovice základnej časti. Súboj na špici je čoraz viac vyrovnanejší a 4 mužstvá sa preťahujú v boji o pozíciu lídra.

 

Detva prvýkrát prehrala

Detvu čakal neľahký trip na východ. V sobotu vo veľmi vyrovnanom zápase so Žltým Snehom prvýkrát v sezóne prehrala. Košičania majú odohratý o zápas menej a ak by sa im ho podarilo vyhrať, dotiahli by sa na Detvu. V nedeľu sa Detvanci predstavili na palubovke Spišskej Novej Vsi a o výhre rozhodli už v prvej tretine, ktorú vyhrali 0:4 a náskok už si dokázali postrážiť až do konca.

 

Žltý Sneh Košice : DTF team Detva Joxers                          6:5       ( : , : , : )

FbC Young Arrows Sp. Nová Ves : DTF team Detva Joxers  7:9       (0:4;3:2;4:3)

 

 Žltý Sneh pripravil Detve prvú prehru

Žltý Sneh prišiel do prvej ligy z regionálnej súťaže a asi nikto nečakal, že budú bojovať o postup do Extraligy. V domácom prostredí si dokázali poradiť v najočakávanejšom zápase víkendu aj s vedúcou Detvou. V nedeľu rozstrielali Nitru a ostávajú tak stále iba s jedinou prehrou a bojujú o prvé miesto.

 

Žltý Sneh Košice : DTF team Detva Joxers               6:5       ( : , : , : )

Žltý Sneh Košice : ŠK Slávia SPU DFA Nitra             13:1     (2:0,6:0,5:1)

 

 Trnava stratila body s Likavkou

Trnavčania cestovali v sobotu do Dolného Kubína a v malinkej hale dokázali bodovať naplno. V nedeľu sa však hrali zápasy mládežnických kategórií a Trnava tak prišla o 4 hráčov, ktorí mali zápasové či trénerské povinnosti. Navyše sa v sobotu zranil produktívny Matuška a v nedeľu tak nastupovali v značne pozmenej zostave, aj bez kapitána Mateja Vantu. Likavka to dokonale využila, keď si v prvých dvoch tretinách zaslúžene vypracovala náskok a aj napriek Trnavskej snahe v poslednej tretine sa im zo zápasu nepodarilo vyťažiť už ani bod.

 

Žatva 90 Dolný Kubín : FBC 11 Trnava         3:9       (2:2;1:3;0:4)

Meteníci Likavka : FBC 11 Trnava               8:5       (3:1;4:1;1:3)

 

 Topoľčany nezávahali

Topoľčany podobne ako Žltý Sneh patria k prekvapeniu ligy. Najskôr dokázali bez problémov zdolať posledné Gajary, aby si v nedeľu poradili aj s Bratislavskými Snipers. Po dvoch tretinách prehrávali o tri góly no v záverečnej časti otočili priebeh a z víkendového programu vyťažili maximum a držia sa spolu s Detvou, Žltým Snehom a Trnavou vo vyrovnanej prvej štvorke.

 

TJ Sokol Gajary : Legia Topoľčany                4:10     (2:1;1:4;1:5)

Legia Topoľčany : Snipers Bratislava                       9:8       (3:3,2:5,4:0)

 

 Dolný Kubín vybojoval v domácom prostredí dva body

Žatvu čakali súperi z opačných koncov tabuľky. S Trnavou dokázali držať krok iba prvú tretinu a nakoniec pomerne jednoznačne podľahli. V nedeľu proti Modre však chceli bodovať naplno. A to sa aj podarilo, keď hosťom nastrielali 21 gólov a nedali im tak žiadnu šancu. Žatva tak úspešne drží pozíciu zaisťujúcu Play off.

 

Žatva 90 Dolný Kubín : FBC 11 Trnava                       3:9     (2:2;1:3;0:4)

Žatva 90 Dolný Kubín : FBC Blueberries Modra     21:2     (5:0;6:0;10:2)

 

Partizánske taktiež dvojbodové

Harvard cestoval do Bratislavy, kde ho čakali Snipers. Po divokej prvej tretine, v ktorej oba tímy skórovali šesťkrát sa tempo upokojilo. Poslednú dvadsaťminútovku však zvládli lepšie domáci a zvíťazili. Partizánske ale bodovalo naplno v nedeľu proti Gajarom a stale pláva v bezpečných vodách zaisťujúcich Play off.

 

Snipers Bratislava : FBK Harvard Partizánske                     10:7     (6:6;2:1;2:0)

FBK Harvard Partizánske : TJ Sokol Gajary                7:3     (1:1;3:1;3:1)

 

Snipers už tradične s výhrou a prehrou

Ako sme si u Snipers už zvykli, aj tentokrát získali dva body za výhru a prehru. Najskôr využili domáce prostredie proti Partizánskemu. V nedeľu ale nezvládli záver zápasu s Topolčanmi, keď si nedokázali udržať trojgólové vedenie a podľahli domácej Légií. Stále však držia pozíciu zaisťujúcu nadstavbovú časť.

 

Snipers Bratislava : FBK Harvard Partizánske                     10:7     (6:6;2:1;2:0)

Legia Topoľčany : Snipers Bratislava                                     9:8     (3:3,2:5,4:0)

 

Likavka bezchybná

Meteníci odohrali dva domáce zápasy. V sobotu rozniesli Modru a v nedeľu ich čakala Trnava. Domáci perfektne využili absencie hostí a dokázali vyhrať. Získali tak 4 body, ktoré ich posunuli z boja o záchranu na momentálne nezostupovú priečku.

 

Meteníci Likavka : FBC Blueberries Modra             16:1     (5:0;6:1;5:0)

Meteníci Likavka : FBC 11 Trnava                             8:5     (3:1;4:1;1:3)

 

 Spišská Nová Ves konečne vyhrala

Spišiaci nezískali ani bod v posledných dvoch dvojkolách, ale tentokrát sa im túto nepriaznivú bilanciu podarilo prelomiť. Odniesla si to Nitra. Domáci zásluhou úvodneho dejstva, v ktorom si vypracovali náskok, ktorí si postrážili, dokázali po dlhej dobe bodovať. V nedeľu ich čakala vedúca Detva, ale tu im pre zmenu nevyšiel vstup do zápasu a lídrovi podľahli. Body ktoré získali ich však posunuli tesne za pásmo záchrany. Majú však ešte zápas k dobru.

 

FbC Young Arrows Sp. Nová Ves : ŠK Slávia SPU DFA Nitra                      11:9     (4:2;2:2;5:5)

FbC Young Arrows Sp. Nová Ves : DTF team Detva Joxers               7:9     (0:4;3:2;4:3)

 

Nitra v oklieštenej zostave body nevybojovala

Nitrania cestovali na východ, ale body sa im priviesť nepodarilo. Vo vyrovnanom súboji nestačili na Spišskú Novú Ves a nad ich sily bol aj Žltý Sneh. Košičania si vylepšili skóre a súperovi nedali ani najmenšiu šancu. Nitra doplatila na nedostatok hráčov. V prvom zápase nastúpili iba s 8 a v druhom dokonca iba so 6 hráčmi v poli. Nitra tak ostáva so 4 bodmi v zostupovom pásme.

 

FbC Young Arrows Sp. Nová Ves : ŠK Slávia SPU DFA Nitra                      11:9     (4:2;2:2;5:5)

Žltý Sneh Košice : ŠK Slávia SPU DFA Nitra                                     13:1     (2:0,6:0,5:1)

 

 Modra s priemerom viac ako 13 inkasovaných gólov na zápas

Po tom, ako sa Modre podarilo v predošlom dvojkole prvýkrát vyhrať, sa možno čakalo, že ich tento výsledok povzbudí. Opak však bol pravdou. Proti Likavke ani Dolnému Kubínu nedokázala držať tempo ani chvíľu a skóre 3:37 z tohto dvojzápasu hovorí za všetko. Za nimi sa nachádzajú už iba Gajary, zásluhou horšieho vzájomného zápasu. Tie však majú dva zápasy k dobru. Podobne ako Nitra, aj Modra nenastúpila ani s dvoma kompletnými päťkami.

 

Meteníci Likavka : FBC Blueberries Modra             16:1     (5:0;6:1;5:0)

Žatva 90 Dolný Kubín : FBC Blueberries Modra     21:2     (5:0;6:0;10:2)

 

 

Gajary ostávajú na chvoste

Gajary dokázali v domácom prostredí odolávať Topoľčanom iba jednu tretinu, to však nestačilo. Do Partizásnkeho pricestovali iba s 8 hráčmi a brankárom a to stačilo taktiež iba na jednu vyrovnanú tretinu. Od bodov však mali oba zápasy ďaleko a Gajary tak ostávajú na chvoste tabuľky. Tešiť ich môže aspoň fakt, že majú ešte dva zápasy k dobru.

 

TJ Sokol Gajary : Legia Topoľčany            4:10     (2:1;1:4;1:5)

FBK Harvard Partizánske : TJ Sokol Gajary          7:3       (1:1;3:1;3:1)

 

Foto: FBK Harvard Partizánske

Autor: Daniel Babčan