Minulým víkendom sa ukončila prvá polovica Ženskej extraligy. Už dnes, v piatok 20.11, sme mohli sledovať prvý odvetný duel. Zatiaľ je to v hornej časti tabuľky veľmi vyrovnané. Prvé dva tímy, ŠK 98 Pruské a FbK Kométa Spišská Nová Ves, sú na tom rovnako s 24 bodmi na konte. O tri body za nimi zaostávajú dievčatá z FbK Tvrdošín, po nich nasledujú Nemšovanky so 17 bodmi. FBC Mikuláš Prešov je aktuálne na piatom mieste s 12 bodmi, o dva body menej majú hráčky Kysuckého Nového Mesta. S 9 bodmi na konte sú Nitrianky až na siedmom mieste, na ôsmom mieste sa drží Bratislava a na chvoste s rovnakým počtom bodov (5) uzatvárajú tabuľku dievčatá z Michaloviec a Banskej Bystrice.

Ako sme už spomenuli, prvý zápas jedenásteho kola sa odohral už dnes. Oravčanky vo večernom zápase  napokon odplatili prehru z úvodu sezóny, keď zdolali Pruské až nečakane vysoko 11:2!

Do hlavného mesta vycestujú vicemajsterky z Nitry, ktoré sa postavia proti bratislavskému Hurikánu. V hre domácich bude určite znovu hrať veľkú úlohu hosťujúca Taru Martikainen, ktorá figuruje skoro pri každom góle svojho tímu. Na strane Nitry môže na svoj skvelý výkon z predošlého kola nadviazať Romana Janegová.

Kysučanky sa po dvoch nevydarených zápasoch prepadli do spodnej časti tabuľky, a tak budú chcieť určite zabojovať o body v Nemšovej. V ich prvom vzájomnom zápase sa body delili, no po nájazdoch odchádzali úspešnejšie skúsenejšie Nemšovanky.

Do šarišskej metropoly zavíta nováčik z Banskej Bystrice, ktorému sa zatiaľ veľmi nedarilo a inkasoval vysoký počet gólov. V Prešove to dievčatá znova nebudú mať jednoduché. V ich prvom vzájomnom zápase nevyužili výhodu domáceho prostredia, a tak duel dopadol v prospech hosťujúcich hráčok.

Aj Michalovčanky v posledných zápasoch nepredvádzali práve najlepšiu formu. V sobotu ich čaká duel so Spišiačkami, ktoré si aj naďalej držia najnižší počet inkasovaných gólov v ženskej extralige.

V nedeľu môžeme sledovať opäť štyri zápasy. Prvý sa odohrá na tvrdošínskej palubovke, kde si zahrajú domáce proti dievčatám z Nemšovej, následne o 13:00 sa proti sebe postavia tímy z chvosta tabuľky, Michalovce a Banská Bystrica, a napokon v rovnakom čase, o 14:00 uvidíme východniarske derby medzi domácim Prešovom a Spišskou Novou Vsou a zápas Kysučaniek proti dievčatám z Pruského.

 

Program 11. a 12. kola ženskej extraligy:

 

Piatok 20.11.2015

19:30   ŠK 98 Pruské vs. Fbk Tvrdošín

 

Sobota 21. 11. 2015

14:45   VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava vs. ŠK Slávia SPU DFA Nitra

16:00   NTS FK-ZŠ Nemšová  vs. MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto

17:00   FBC Mikuláš Prešov vs. 1. FbK Quick Sport Banská Bystrica

17:00   Eastern Wings Michalovce vs. FbK Kométa Spišská Nová Ves

 

Nedeľa 22. 11. 2015

10:00   Fbk Tvrdošín vs. NTS FK-ZŠ Nemšová

13:00   Eastern Wings Michalovce FBC vs. 1. FbK Quick Sport Banská Bystrica

14:00   FBC Mikuláš Prešov vs. FbK Kométa Spišská Nová Ves

14:00   MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto vs. ŠK 98 Pruské

 

Foto: Karolína Krištofová

Autor: Jana Dupčáková