Dočkali sme sa! Po deviatiich mesiacoch príprav potešíme množstvo florbalistov a florbalistiek, pretože najväčší florbalový portál na Slovensku, Slovak Floorball, pripravuje prvý ročník florbalového turnaja pod názvom Slovak Floorball Cup! Ďalší obyčajný turnaj? Nie! Chceli sme zorganizovať turnaj, ktorý na Slovensku ešte nie je, ktorý tu veľmi chýba a v ktorom nepôjde len o zábavu, ale aj o samotnú predsezónnu prípravu. Zvolili sme preto dátum, kedy sú ešte letné prázdniny, no zároveň je to blízko štartu novej sezóny – 2. až 4. septembra 2016!  Po dlhom uvažovaní, v ktorom meste sa nakoniec turnaj bude konať, sme sa rozhodli, že bude v hlavnom meste Slovenska, v Bratislave

Prečo práve Bratislava?
V hlavnom meste Slovenska môžeme nájsť množstvo športových hál i telocviční, taktiež je tu veľká kapacita pre ubytovanie všetkých účastníkov či areál Zlatých pieskov, kde sa počas dňa či večera budú samotní účastníci turnaja zabávať na pláži. Na Zlatých pieskoch čaká účastníkov skvelá párty, vodné športy, a to všetko neďaleko hál, či v blízkosti ubytovania!

V akých kategóriách sa bude súťažiť?    

V prvom ročníku otvárame celkom päť kategórii, avšak toto číslo nemusí byť konečné, nakoľko, ak bude veľký záujem o nejakú kategóriu, ktorá na turnaji ešte nie je, vieme ju zaradiť do turnaja. Súťažiť sa bude v kategóriách Muži Elita (viac informácii už čoskoro), Muži (1999 a starší), Ženy (1999 a staršie), Dorastenci (1999 a mladší) a Mladší žiaci (2004 a mladší). 

FLORBAL + HORÚCE PLÁŽE + SURFOVANIE + PÁRTY          

Celý turnaj nebude len o florbale. Chystáme množstvo sprievodných atrakcií, no to hlavné sa bude odohrávať v areáli Zlatých pieskov, kde na účastníkov turnaja čakajú nočné párty, počas dňa si môžu vyskúšať vodné športy, ktoré sme pre účastníkov vybavili v spolupráci s Wakelake, horúce pláže, surfovanie, vodné športy či schladenie sa po ťažkom zápase… Aj o tom bude Slovak Floorball Cup! 

VŠETKO VEDĽA SEBA  

Na organizácii turnaja si dávame veľmi záležať, a tak sme pripravili turnaj, vďaka ktorému nemusíte chodiť od zápasu k zápasu cez celú Bratislavu. Štyri haly sa od seba nachádzajú len päť minút peši a do tej piatej sa dostanete priamym spojom električkou či dokonca autobusom. Taktiež haly  – Zlaté piesky – ubytovanie je vedľa seba a dostanete sa, kde chcete počas niekoľkých minút. 

UBYTOVANIE    

Myslíme naozaj na všetko, a tak sme pre účastníkov turnaja vybavili ubytovania aj so zľavou. Na výber sú hotely, ale aj kempovanie na Zlatých pieskoch či samotné chatky na Zlatých pieskoch.

Ako sa zmení slovenský florbal?      

Otázka, ktorá ešte nebola zodpovedaná. Mnohí si mysleli, že príde nejaký veľký sponzor, bude Superfinále, All Star game, zverejnenie nového trénera slovenskej ženskej reprezentácie a pod. Nie. Slovenský florbal sa zmení tým, že na Slovensku nie je žiaden takýto turnaj. Tento turnaj bude pre elitných florbalistov, pre bežných florbalistov, ktorí hrajú druhú ligu, no aj pre mládež a samotné školy. Eltinú časť turnaja nebudeme ešte veľmi rozoberať, no už teraz Vám môžeme povedať, že turnaja sa zúčastní čerstvý úradujúci víťaz Pohára Českej poisťovne, český extraligový tím 1. SC Vítkovice Oxdog! Ak sa všetko podarí, v ženskej kategórii sa predstaví slovenská ženská reprezentácia! Chceme ento turnaj urobiť niečím iným ako sú ostatné. Chceme, aby to bola dokonalá príprava pred sezónou, chceme, aby si ľudia turnaj užili. Pre samotnú mládež chystáme besedu či niekoľko zaujímavých atrakcií. Pod rúškom tajomstva ostáva ešte množstvo vecí, ktoré však budeme postupne zverejňovať.

Zaujal Vás náš turnaj? Registrácia je už spustená. Stačí, ak zavítate na webstránku turnaja, a tam sa dozviete viac – www.slovakfloorballcup.sk

Nezabudnite nás sledovať aj na facebookovej stránke turnaja – Slovak Floorball Cup