Počas minulého víkendu sa odohrali prvé finálové zápasy Ženskej extraligy. Účasť si historicky po prvýkrát vybojovali dievčatá zo Spišskej Novej Vsi, ktoré si poradili s Prešovčankami vo vzájomnej sérii 3:1, a hráčky Pruského, ktoré zdolali v rozhodujúcom piatom zápase úradujúce majsterky z Tvrdošína, a tak semifinálovú sériu vyhrali pomerom 3:2 na zápasy.

Prvé dva duely sa odohrali na domácej palubovke Spišiačok, kde sa organizátori postarali o milé prekvapenie, keď úvodné buly symbolicky odpískal známy novoveský hokejista Libor Hudáček.

Hoci mali hráčky Kométy výhodu domáceho prostredia, do oboch zápasov lepšie vkročili dievčatá z Pruského, ktoré sa dostali v sobotu do vedenia 3:1 a v nedeľu 4:1. Domácim sa v prvom zápase podarilo otočiť na 4:3 v úvode tretej tretiny, no to na hostky nestačilo. Tie si vybojovali prvý bod, vďaka štyrom gólom z poslednej tretiny.
V nedeľu bol priebeh zápasu spočiatku veľmi podobný. Za stavu 4:1 sa opäť podarilo Spišiačkam otočiť skóre na 5:4, tentokrát už v druhej tretine. Do konca tretiny však hostky vyrovnali, a tak sa o zápase rozhodovalo až v poslednej dvadsaťminútovke. V tej sa vedenia ujali znovu dievčatá z Pruského. Domáce sa však nevzdali a najmä vďaka skvelej práci Paulíny Hudákovej, ktorá najprv prihrala svojej sestre Kristíne na kontaktný gól, o minútu a pol na vyrovnávajúci gól, a napokon tridsaťšesť sekúnd pred koncom strelila ten víťazný, sa mohli dievčatá z Kométy tešiť prvému finálovému bodu.

Stav série je teda 1:1 a hra sa z metropole Spiša presúva do Dubnice nad Váhom, kde sa odohrajú ďalšie dva súboje, a to už tento víkend, v sobotu o 16:00 a v nedeľu o 14:00.

 

Program Ženskej extraligy – finále:

 

Sobota 26.3. 2016

16:00 – ŠK 98 Pruské vs. FbK Kométa Spišská Nová Ves

 

Nedeľa 27. 3. 2016

14:00 – ŠK 98 Pruské vs. FbK Kométa Spišská Nová Ves

 

Autor: Jana Dupčáková

Foto: Facebook – FBK Kométa Spišská Nová Ves