Slovenský reprezentant Martin Kubovič sa po ročnom pôsobení v českom superligovom tíme, Tatran Střešovice, vracia späť do svojho materského klubu Tsunami Záhorská Bystrica.

Kubovič nastúpil v drese 16-násobného majstra českej Superligy v 37. stretnutiach, v ktorých zaznamenal bilanciu 25 gólov a 10 asistencií. V aktuálnej sezóne nastúpil iba v jednom superligovom zápase, a to hneď v prvom kole, kedy sa proti Pardubiaciam blysol tromi bodmi.

Dvadsaťročný slovenský reprezentant sa tak po roku vráti do svojho materského klubu, Tsunami Záhorská Bystrica. Bratislavčania sa minulú sezónu veľmi trápili, keď si musel bronzový tím zo sezóny 2014/2015 zahrať dokonca baráž o slovenskú najvyššiu súťaž. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sa Martin Kubovič vracia späť do slovenskej extraligy: Cítil som, že táto sezóna by mohla byť v Tsunami zlomová, nechcel som, aby sa opakoval minulý rok. S chalanmi už trénujem dlhšiu dobu a je to, zatiaľ, výborné,“ priblížil nám dôvod svojho prestupu. Množstvo skúseností získaných v jednom z najlepších českých klubov, sa bude snažiť Kubovič odovzdať nielen svojim spoluhráčom na tréningu či zápase, ale aj samotnému trénerovi Danielovi Madleňákovi: „Dohodol som sa s trénerom na spolupráci, a tak sa snažím čo najviac pomôcť či už s tréningami alebo taktickými vecami, no a verím tomu, že ukážeme, kam patrí Záhorská Bystrica,“ hovorí o najbližších cieľoch účastník juniorských MS v roku 2013 a 2015 a mužských MS v roku 2014.

Martin Kubovič by mohol v drese bratislavského Tsunami nastúpiť už v sobotu v domácom extraligovom zápase proti nováčikovi Mužskej extraligy – Žltému Snehu Košice.

Autor: Lukáš Chovan

Foto:  Facebook – Martin Kubovič