Slováci odohrali v osemfinále MS náročný zápas proti favorizovanému Nórsku. Po bojovnom výkone ale nakoniec medzi najlepšiu osmičku postupujú Nóri, ktorí nás zdolali tesne 4:3. Slovensko si na šampionáte v Rige zahrá o konečné 9.-12. miesto. 

Nórsko vs SLOVENSKO 4:3 (1:1,2:2,1:0)

Góly a asistencie: 4. Eriksen (H. Fredriksen), 34. Lindgjerdet (Kvisvik), 40. Gidske (Lindgjerdet), 47. Straete (Gidske) – 4. Sikorjak (Szabo), 37. Grlický (Čonka-Skyba), 40. Kubovič (Řezanina). 
Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Larinovs a Gross (obaja Lot.), 608 divákov

Do zápasu obe reprezentácie vstúpili veľmi opatrne, avšak gólu sme sa dočkali už v štvrtej minúte, kedy Nórov poslal do vedenia Eriksen. Slováci však bleskovo odpovedali a už po 29. sekundách sme zásluhou Sikorjaka vyrovnali.

V druhej tretine sme videli veľký taktický boj, no najmä obrovský tímový výkon zo slovenskej strany. Nóri strelili vedúci gól v 34. minúte, avšak svojou strelou už o dve a pol minúty neskôr vyrovnal Grlický. Doťahovanie výsledku pokračovalo naďalej. Dve minúty po strelení gólu, bol vylúčený Martin Grlický. Ponúknutú presilovku nórski reprezentanti využili už po sedemnástich sekundách. Keď sa už zdalo, že sa pôjde po druhej dvadsaťminútovke do šatní za stavu 3:2, tak opäť udreli slovenskí reprezentanti, ktorí využili štandardnú situáciu, na ktorej konci stál Martin Kubovič. 

Výkon Slovákov ako aj Nórov gradoval v tretej tretine. V 47. minúte poslal po štvrtýkrát Nórov do vedenia Straete. Nahecovaní slovenskí reprezentanti sa snažili využiť v závere hru bez brankára. Veľkú šancu nepremenil Matejka, ktorý prestrelil bránu. Pár sekúnd pred koncom zápasu Kubovič strelil tyčku. Zápas o postup do najlepšej osmičky sme prehrali tesne 3:4. 

Peter Koutný (tréner SR – zdroj: RTVS): „Z prehry nie som smutný. Škoda tohto zápasu. Klobúk dolu pred chalanmi, po prehre s Dánmi bolo ťažké pripraviť ich na tento duel. Musím im však za predvedený výkon poďakovať, aj keď sa nám nepodarilo postúpiť do štvrťfinále. Škoda, že nehrávame viac takých zápasov. Nebudem komentovať rozdelenie skupín na šampionáte, je ťažké nastúpiť proti tímom zo svetovej špičky po troch ľahších zápasoch v základnej skupine.“

Už zajtra o 9:00 nastúpime v zápase o 9.-12. miesto proti USA.