Najväčší florbalový turnaj na Slovensku má pred sebou šiesty ročník, ktorý sa uskutoční od 17. do 20. augusta 2023 a formátom bude veľmi podobný tomu predošlému. Zvýšil sa však počet tímov. Na troch ihriskách vo dvoch bratislavských halách si zahrá v súčte 56 tímov, ktoré budú rozdelené do štyroch kategórií. Najprestížnejšia mužská PRO sekcia bude tvorená ôsmimi účastníkmi, otvorený mužský turnaj pojme 28 prihlásených tímov, ženskú časť si zahrá dvanásť družstiev a juniorský segment doplní osmička účastníkov. Organizátori 15. februára spúšťajú proces prihlasovania.

Dejiskom Slovak Floorball Cupu je druhý rok po sebe hala Slovenského zväzu hádzanej na Junáckej ulici v Bratislave a susedná staršia hala Dom Športu. Vlani sa turnaj vrátil po dvojročnej vynútenej pandemickej prestávke a predstavili sa na ňom tímy zo šiestich rôznych krajín. V elitnej mužskej kategórii triumfoval švajčiarsky Iron Marmots pred krajanmi Regazzi Verbano Unihockey či českým tímom Bulldogs Brno. V minulosti si turnaj v rôznych kategóriách zahral aj fínsky Nokian, Bulldogs Brno, Black Angels Praha, Vítkovice, Tatran Střešovice, Pardubice, Bazilej či Kloten.

Popri samotnom turnaji sú pripravené aj viaceré sprievodné akcie. Po športovej stránke najviac zaujme nájazdová súťaž „Shootout Challenge“, ktorá oproti minulej sezóne prešla miernou administratívno-organizačnou obmenou. Súčasťou programu je aj tradičná piatková a sobotná party v centre mesta a všetci účastníci majú zabezpečenú počas štyroch turnajových dní prepravu bratislavskou mestskou hromadnou dopravou zadarmo. Prihlásiť sa možno na webe turnaja: https://www.slovakfloorballcup.sk.