Reprezentant Slovenska Michal Dudovič po druhýkrát v kariére zmení dres.

Aktuálne tretí celok Švédskej Superligy, Växjö Vipers oznámil podpísanie zmluvy s Michalom Dudovičom do konca sezóny 2025/2026. Tento krok z neho urobí prvého slovenského hráča, ktorý bude súťažiť v prestížnej Švédskej Superlige.

Michal Dudovič, pôvodom z Košíc, sa venuje florbalu už od troch rokov. V minulosti hrával za ATU Košice a tesne pred dovŕšením plnoletosti zamieril do Švajčiarska, kde pôsobil v miestnom klube SV Wiler Ersigen. Počas posledných 7 rokov sa vypracoval Dudovič na oporu mužského tímu s ktorým sa doposiaľ radoval dvakrát z majstrovského titulu. Záujem o Michala v minulosti prejavil aj napríklad Helsingborg, ktorý si všimol Michalove schopnosti už počas juniorského šampionátu v roku 2015, ktoré sa konali práve v Helsingborgu. Nakoniec však Michal zamieril do Växjö, kde sa ako kapitán juniorskej reprezentácie predstavil na šampionáte v roku 2017, len niekoľko mesiacov po jeho prestupe do SV Wiler Ersigen.

Pre prestup do Švédska sa Dudovič rozhodol s ohľadom na nové výzvy a príležitosti, ktoré mu táto krajina ponúka. Jeho podpis s Växjö Vipers z neho urobí prvého slovenského hráča v histórii Švédskej Superligy, čo je významný míľnik nielen pre neho osobne, ale aj pre slovenský florbal ako celok. Michalov talent a odhodlanie sú výborným príkladom pre mladých slovenských hráčov, ktorí snívajú o úspechu vo svete florbalu. „Je to skvelý pocit dostať túto príležitosť vo Vipers a cítim sa touto výzvou veľmi inšpirovaný. Už dlho bolo mojím ceiľom dostať šancu hrať v SSL a samozrejme je mimoriadne vzdrušujúce hrať v tíme akým je Växjö. Som naozaj šťastný a vďačný za túto príležitosť. Som ofenzívny hráč a využijem svoje gólové schopnosti, ktoré som nadobudol počas pôsobenia vo švajčiarskej lige“, prezradil Michal Dudovič pre Växjö Vipers.

Växjö Vipers tak získali nielen skúseného hráča, ale aj najlepšieho slovenského hráča a iste aj mnoho nových fanúšikov v krajine pod Tatrami. Dúfame, že Michal Dudovič bude naďalej prekvitať vo svojej novej výzve a že jeho príklad bude inšpiráciou pre ďalšie generácie slovenských florbalistov. „Michal je hráč, s ktorým už niektorí z našej organizácie spolupracovali, takže sme o ňom hovorili už skôr. Keď nám Tommy Bolin oznámil, že v budúcej sezóne bude hrať vo Švajčiarsku, tak sa nám zdalo ako veľmi dobrá možnosť hovoriť s Michalovým agentom zo spoločnosti Nordsta. Pomerne rýchlo sa pohli veci dopredu, keď bolo jasné, že potrebujeme hráča na našu ľavú stranu. Sme naozaj zvedaví, ako jeho naozaj špičkové schopnosti vyniknú v SSL. Pre súperov je nepochybne veľmi nebezpečný“, povedal Erik Eskils športový riaditeľ mužského tímu vo Vaxjö Vipers.

foto: Matyáš Klápa/Tatran Střešovice