Po dvoch rokoch strávených v  Mužskej 1.  lige sa bratislavskému tímu ŠK Lido Prírodovedec podarilo opäť prebojovať do Mužskej Extraligy. Dva roky strávené v prvej lige boli aj príležitosťou na skonsolidovanie klubu, zlepšenie tréningových podmienok a prebudovanie mužstva. Ako prebieha letná príprava a aké sú ciele mužstva do extraligovej sezóny, na to sme sa v krátkosti pozreli spolu s trénerom Matejom Halienom.      

 „Letná príprava prebieha formou tréningov trikrát do týždňa , pričom sa jedná o kruhové tréningy, kondičné bežecké tréningy a posilňovacie tréningy. Touto formou trénujeme už celý júl. V auguste budeme pokračovať v rovnakom duchu, číže tréningy trikrát do týždňa, avšak pridáme k tomu už aj tréningy v hale a zakončime to sústredením na Morave koncom augusta“ priblížil kormidelník Haliena. Okrem sústredenia a viacerých prípravných stretnutí  sa hráči Lida predstavia aj na augustovom pražskom turnaji Czech Open, kde si zmerajú sily so zaujímavými zahraničnými súpermi.

 Veľké posily mužstvo nemá, okrem niektorých hráčov, ktorí hrali minulý rok za bratislavský Dragons chcú „Liďáci“ stavať najmä na hráčoch, ktorí Extraligu vybojovali a dať šancu aj vlastným odchovancom, ak v príprave presvedčia, že patria do „A“ tímu.

 Úroveň Extraligy, tak ako aj ostatných líg na Slovensku, ide pomaly ale predsa nahor a toho sú si vedomí aj v Lide, preto prvoradý cieľ do novej sezóny je udržať sa v Mužskej Extralige.  „Ciele sú prosté, určite sa chceme udržať v extralige a zabojovať aj o play-off.“ potvrdil tréner Haliena.

 Domáce extraligové zápasy bude Lido hrávať v  športovej hale Elán a dúfa, že predvedenou hrou priláka na tribúny starých aj nových fanúšikov.