Bratislavský výber po chlapcoch rozbehol aj dievčenskú časť.  Pod vedením trénerského dua  Miroslav Hýlek  Miroslav Kunštek sa 22 z 27 pozvaných hráčok, zúčastnilo 3 zrazov, a to v Modre, Malackách a Bratislave.

Bratislavský kraj je zatiaľ jediný kraj na Slovensku, ktorý sa sa takouto formou venuje dievčatám.  „Žiaľ, sme prvý, no dúfam, že nie jediný región. Cieľom je, aby sa postupne zapojili všetky regióny, ktoré sa môžu medzi sebou konfrontovať. Práca na regionálnej úrovni má napomáhať slovenskej reprezentácií získať väčší prehľad o talentoch nielen z najvyššej súťaže, dodal Hýlek.  Pred samotnými zrazmi sa však tréneri Bratislavského výberu stretli s reprezentačnými trénermi, aby prekonzultovali zameranie tréningových jednotiek. „Prekonzultovali sme zameranie tréningových jednotiek s pánom Jaroslavom Marksom. Je viac ako potrebné zlepšiť hernú činnosť jednotlivých hráčiek, čo je odrazovým mostíkom pri realizácií herných systémov. S asistentom Vladimírom Gáborom sme v stručnosti prešli skutočnosť, prečo sa zatiaľ nepripájajú ostatné regióny. Veríme, že sa to časom pohne,“ prezradil Hýlek. Dievčatá sa po 3 zrazoch zúčastnili v termíne 13.6 -14.6.2014 turnaja v Mladej Boleslavi, kde sa zúčastnili 4 výbery, a to Poľský výber, Bratislavský výber, Královohradecký kraj a Stredočeský kraj.  Bratislavský výber skončil na tomto turnaji na 3. mieste,  keď  dievčatá po takmer 5 hodinovej ceste nastúpili na zápas proti Poľskému výberu. Zo začiatku to bolo „oťukávanie“ ,no nakoniec zápas naše hráčky zvládli a vyhrali proti Poľskému výberu 8:3. O pár hodín ich čakal zápas s výberom Královo-hradeckého kraja, ktorý sa skončil nerozhodne 2:2.  Tretí zápas dievčatá nezvládli podľa svojich predstáv a prehrali s  výberom stredočeského kraja 0:3. O vyjadrenie k tomuto turnaju sme požiadali kapitánku Bratislavského výberu Simonu Smelikovú.

„Myslím si, že na to, že sme spolu mali len pár zrazov a možnosti si spolu zahrať, ako hráčky každá z iného klubu spolu vo formácii, tak sme podali veľmi dobrý výkon. Prvý zápas proti Poľskému výberu  sme nevedeli, čo mame ešte čakať, takže sme sa len tak „oťukávali“a zohrávali. Nakoniec sme vyhrali  s pekným náskokom. Možno, keby že hráme s Poľkami posledný zápas, tak im „naložíme“ aj viac a nedopadli by sme na treťom mieste ale na druhom, kvôli horšiemu skóre. Druhý zápas sme hrali s českým klubom, avšak medzi tým sme mali pauzu, tak sme si povedali, čo robíme dobre a čo zle. Myslím si, že to bol náš najlepší zápas na tom turnaji, kedy sme zabojovali naozaj všetky a ešte dokonca v poslednej sekunde sme skoro dali gól, len bohužiaľ strela letela do tyčky.  Posledný zápas sme už boli vyčerpané a  veľmi hladné, ale bojovali sme, ako sme mohli no súperky boli lepšie, zohrané, takže šance sme veľké nemali, ale aj tak sme to až do konca nevzdali a bojovali.  Tieto zrazy sú super príležitosť, ako si zahrať s kvalitnými hračkami z iných tímov, nie len proti sebe, ale aj spolu a  určite sa všetky tešíme na ďalšie zrazy. „

Spýtali sme sa Manueli Gallovej, ktorá sa týchto zrazov zúčastnila, že na čo sa tréneri počas jednotlivých tréningových jednotiek zamerali.

 „Tréningové jednotky boli zamerané na vylepšenie florbalovej techniky a zručnosti. Podľa mňa,  je to veľmi dobrý projekt do budúcna, ktorý pomôže slovenskej ženskej reprezentácii a určite  sa vyššie posunú nie len dievčatá, ale aj ženský florbal na Slovensku.“

Už len doplníme, že v nadchádzajúcej sezóne sa dievčatá stretnú na štyroch zrazoch a sezónu opäť ukončia na turnaji v Mladej Boleslavi.