Počas uplynulého víkendu sa konalo 7. a 8. kolo Elitnej skupiny a Skupiny o udržanie Juniorskej extraligy. Trenčín si skomplikoval cestu za titulom, no naopak Žilina si ide po titul so suverénnymi víťazstvami.

Elitná skupina: 

V sobotu sa stretli hráči zo Žiliny a Záhorskej Bystrice. „Záhoráci“ pricestovali do Žiliny vo výrazne oslabenom množstve, keď do zápasu šli s minimálnym počtom hráčov, 5+1. No i v takejto výrazne oslabenej zostave dokázalo „Tsunami“ potrápiť „Kobylky“. Prvá a tretia tretina bola z pohľadu oboch tímov gólovo nerozhodná, no druhá tretina nevyšla chlapcom z hlavného mesta, keď ju prehrali vysoko 1:8. Zápas sa nakoniec skončil výhrou žilinských „Kobyliek“, 16:9. 

Do Trenčína pocestoval v oslabenej zostave aj bratislavský Snipers, ktorý mal k dispozícii 8 hráčov. Trenčania zvíťazili nad Bratislavčanmi 8:2. 

V nedeľu sa odohral dramatický zápas v Stupave. Trenčania vyhrávali po prvej tretine už sľubne 3:0, avšak po prvej dvadsaťminútovke nastúpili do zápasu dve výrazné posily, Martin Kubovič a Denis Jakubik, ktorých ešte stále trápili zdravotné problémy. V druhej tretine ešte hráči spod hradu Matúša Čáka zvýšili svoj náskok už na štvorgólový. Vo florbale je však všetko možné, čo platilo v prípade aj tohto zápasu. Záhoráci dostali druhý dych a ešte do konca druhej sirény dokázali znížiť na rozdiel jediného gólu. Tretia tretina patrila domácim, ktorí strelili štyri góly a iba dva inkasovali. „Tsunami“ tak zaknihovalo dôležitú výhru nad Trenčínom 7:6. Naopak Trenčínu to skomplikovalo cestu za titulom, ku ktorému je aktuálne bližšie Žilina.  

 

10926208_919153501451289_5394619279345039528_n

Košické ATU si na prešovskej pôde poradilo s domácimi „Mikulášmi“ Prešov vysoko 14:2. Žilinčania taktiež vyhrali vysokým gólovým rozdielom, tentokrát nad bratislavským Snipersom 14.3. 

Aktuálne je na čele tabuľky Žilina so štvorbodovým náskokom pred druhým Trenčínom. Na tretej, bronzovej priečke je košické ATU, ktoré má taktiež štvorbodový náskok, no tentoraz pred štvrtou Záhorskou Bystricou. 

V skupine o záchranu sa počas víkendu odohrali iba dva zápasy. Oba zápasy odohralo Florpédo Bratislava a v oboch boli Bratislavčania úspešní. Najprv si v sobotu na domácom ihrisku poradili s Púchovom 11:2 a v nedeľu si poradili aj s Nitrou, ktorú zdolali na súperovom ihrisku 5:3. Zápasy Hurikánu Bratislava boli odložené. 

Zápasy v Elitnej skupine nám zhodnotil útočník Záhorskej Bystrice, Maroš Kovaľ a útočník Snipers-u Bratislava Tomáš Havelka

Maroš Kovaľ – Tsunami Záhorská Bystrica:                                                                                          „V Žiline sme, či už kvôli chorobám alebo dorasteneckému zápasu, nastúpili piati, čo výrazne ovplyvnilo výsledok a priebeh zápasu. Od začiatku hrala Žilina, kedže my sme si museli šetriť sily na celý zápas. Prvú tretinu sme hrali veľmi dobre, udržali sme remízu 3:3, keď sme využili všetky naše šance. Druhú tretinu sme ale absolútne nezvládli, dostali sme veľmi rýchle góly za sebou, ktoré rozhodli zápas. Tretiu tretinu sme dokázali opäť remizovať a myslím, že sme dosiahli ako tak prijateľný výsledok na to, že bol celý náš výkon limitovaný počtom hráčov. Zo spoluhráčov by som vyzdvihol výkon Luciena Haraslína, ktorý robil obrovské vetry v obrane Žiliny. Ak by sme prišli do Žiliny v kompletnej zostave, myslím, že by mala s nami obrovské problémy. Na druhý deň sme nastúpili proti Trenčínu, ktorý bojuje so Žilinou o titul. Prvú tretinu sme hrali zle, nevedeli sme prejsť z obrany do útoku a Trenčín nás prevyšoval asi vo všetkých herných činnostiach. Stav 0:3 hovori za všetko. Do druhej tretiny sme nastúpili v obmenených útokoch, keď do zápasu nastúpili aj hráči s menšími zdravotnými problémami. Obraz hry sa hneď zmenil, boli sme lepší a po inkasovanom góle na 0:4 sme sa úplne prebrali a začali hrať florbal. Do prestávky sme znížili na rozdiel jedného gólu. V tretine sme išli pevne za víťazstvom a dosiahli cenné body. Toto víťazstvo sme si vybojovali a vyhrali sme zaslúžene. Ešte by som sa rád vyjadril k nášmu celému účinkovaniu v Juniorskej extralige. Je obrovská škoda, že nám zdravie alebo iné  povinnosti neumožnili odohrať všetky doterajšie zápasy (aj odcestovať na zápasy na východ) v plnej zostave, pretože si myslím, že by sme boli veľmi vážnym kandidátom na titul.  Taktiež ale chceme zabojovať o tretie miesto a verím, že sa nám to podarí, lebo na ten juniorský bronz minimálne máme.“

Tomáš Havelka – Snipers Bratislava:                                                                                      „Cez víkend sme odohrali zápasy s vedúcimi tímami Juniorskej extraligy. V sobotu nás do Trenčína cestovalo pomenej, lebo sa v ten istý čas hral dorast, a tak sme zápas s Trenčínom odohrali len ôsmi. Kedže nás bolo tak málo, tak sme skôr bránili a čakali na svoju šancu.               Trenčín našťastie nenapadal, a tak sa proti nim dalo v pohodičke hrať. Mali sme veľa šancí, ale premenili sme len dve a s dvoma gólmi sa vo florbale ťažko vyhráva. A tak sme prehrali 8:2, čo je celkom krutý výsledok na to ako ten zápas vyzeral. Ale Trenčín vyhral zaslúžene… V nedeľu sme hrali proti prvej Žiline. V prvom zápase sa nám ich celkom dlho darilo brániť, čo sa o domácom zápase nedá povedať. Po prvej tretine to bolo 6:0 po veľkom počte individuálnych chýb. Druhá tretina už bola vyrovnanejšia ale tretia sa zase žiaľ podobala tej prvej. V tomto zápase nám Žilina naozaj ukázala ako sa hrá pekný vyspelý florbal. Môže nás mrzieť tak ako v zápase v Trenčíne veľa nepremenených gólových šancí, ktorých sme si vytvorili pomerne dosť.“