Juniorská extraliga mala počas víkendu na programe svoje 9. a 10. kolo. Všetky oči sa najmä upierali do Trenčína, kde sa v sobotu konal súboj prvých dvoch tímov v tabuľke, ŠK 1. FBC Trenčín vs FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina. 

Elitná skupina: 

Obom tímom išlo o veľa, čo nasvedčovala aj taktika z oboch strán, keď žiaden tím nechcel urobiť zbytočnú chybu. Z prvého gólu v zápase sa tešili Žilinčania, ktorých poslal do vedenia v deviatej minúte kapitán Martin Grlický. Do konca prvej sirény, však Trenčania dokázali zvrátiť nepriaznivý stav zápasu vo svoj prospech, keď po góloch Dobiáša a Marienku viedli 2:1. Druhá tretina bola v réžii „Kobyliek“, ktoré držali viac loptičku na svojich hokejkách a svojou aktivitou „prinútili“ Trenčanov k chybám v defenzíve. To sa aj stalo a po góloch Miškeho a Vavricu sa tak hráči spod Dubňa dostali do jednogólového vedenia a stav bol 3:2. V jedenástej minúte tretej tretiny sa Mrázik postaral o vyrovnávajúci gól Trenčína. Najväčší zlom zápasu však prišiel v päťdesiatej piatej minúte zápasu, keď Grlický po druhýkrát prekonal Juraja Bičana, a tak Žilina opäť vyhrávala o jeden gól. Hráčom spod hradu Matúša Čáka sa nepodarilo vyrovnať ani pri hre bez brankára, čo však využili hostia, keď sekundu prd koncom zápasu spečatil výhru „Kobyliek“ gólom do prázdnej brány Michal Kyselica. Žilina tak porazila Trenčín 5:3. 

„Kobylky“ ani po vyhranom zápase nemali titul ešte stopercentne jasný, keďže karty mohli zamiešať hráči z ATU Košice, preto sa po zápase Trenčína a Žiliny naopak všetky oči upierali do Stupavy, kde sa odohrával zápas Záhorskej Bystrice proti košickému ATU. Záhoráci sa mohli v domácich zápasoch spoliehať na plnú striedačku, s ktorou mali počas sezóny najväčší problém (pred dvoma týždňami v Žiline boli v minimálnom počte, 5+1). V zápase, v ktorom sme mohli vidieť až päť využitých presiloviek a jednu oslabovku (tri na strane Záhorskej Bystrice a dve + oslabenie na strane Košíc), sa nakoniec z víťazstva tešili domáci hráči, ktorí porazili košické ATU pomerom 13:6. Zaváhanie ATU-čka však doprialo Žiline, ktorá tak obháji minuloročný titul! 

10933741_10152576505816960_459964121963866159_n

 

Zápas s Trenčínom ale aj pocity po zisku druhého juniorského titulu nám zhodnotil kapitán Grasshoopers-u Žilina a autor dvoch gólov, Martin Grlický

„Zápas s Trenčínom bol zápas sezóny ako pre nás, tak aj pre Trenčín, a tak to aj vyzeralo. Hralo sa takticky a nikto nechcel spraviť chybu. Po prvej tretine, kde sme spravili o chybu viac ako súper, sme museli zvýšiť na vyššie obrátky, kedže sme prehrávali o gól. Mali sme viac loptičku na hokejkách ako súper, ktorý hrozil hlavne dlhými loptami, s čím sme už pred zápasom rátali, takže nám to hralo viac-menej do kariet. Od druhej tretiny, keď sme sa dostali do vedenia sme si to nechceli nechať ujsť. Súper sa však dotiahol a za stavu 3:3 bola dráma na svete. Našťastie, sa nám podarilo dostať do vedenia a pri súperovej hre v šiestich, kde mali obrovský tlak, sme ešte do prázdnej brány definitívne rozhodli. Už pred sezónou bol cieľ jednoznačný a síce obhájiť titul. Už v skupine sme hrali vyrovnané zápasy s Trenčínom, ktoré sme všetky dotiahli do víťazstva. V tejto sezóne sme zatiaľ bez prehry a chceme to dotiahnuť až do konca. Titul sme obhájili už dve kolá pred koncom ligy a veľmi sa tomu tešíme. Je to pre mňa posledná sezóna v juniorke a týmto chcem poďakovať všetkým mojím spoluhráčom za skvelú sezónu.“

Do Bratislavy okrem tímu ATU Košice pricestovali aj hráči z Mikuláša Prešov, ktorí odohrali zápas s bratislavským Snipersom a Záhorskou Bystricou. Bratislavčania v ôsmej minúte zápasu vyhrávali 2:0, tento výsledok sa do konca prvej tretiny už nemenil. V druhej tretine však zverenci trénera Jana Komíneka strelili do Peluhovej bránky až päť gólov a iba jeden dostali. Po druhej dvadsaťminútovke bol stav 5:3 pre Prešov. V tretej tretine sa „Ostreľovačom“ podarilo dvoma rýchlymi gólmi v priebehu minúty aj trinástich sekúnd vyrovnať stav zápasu na 5:5. Zápas ale priniesol nečakaný zvrat, keď prišli futstalisti, ktorí mali objednanú halu a začali rozkladať mantinely. Ani po vzájomnej komunikácii sa obe strany (organizátor – futsalisti) nedohodli, a tak sa zápas musel v štyridsiatej ôsmej minúte predčasne ukončiť. O konečnom výsledku zápasu rozhodne Ligová komisia SZFB. Vo všetkých piatich góloch Prešova mal prsty Šimon Leško. 

Prešov v nedeľu pricestoval do Stupavy. Záhoráci si poradili s Prešovom, keď vyhrali suverénne 15:5. Tsunami tak z oboch domácich zápasov získalo plný počet bodov a stále je v hre o bronzové medaily. Najviac sa darilo Martinovi Kubovičovi, ktorý za dva zápasy zaznamenal pätnásť kanadských bodov za dvanásť gólov a tri asistencie. Šimon Leško mal opäť prsty vo všetkých piatich góloch Prešova a za dva zápasy zaznamenal desať bodov za päť gólov a päť asistencii. 

IMG_0489

Nakoniec privítal bratislavský Snipers košické ATU. Košičania už od začiatku zápasu vo všetkých smeroch prevyšovali svojho bratislavského súpera. ATU Košice nakoniec porazilo Snipers Bratislava 13:4, aj najmä vďaka štyrom gólom Michala Dudoviča, ktorý pridal ešte jednú asistenciu.                                                                    

10479746_759780280773471_6493927441509654062_n

 

Skupina o udržanie: 

Bratislavské tímy Hurikán Bratislava a Florpédo Bratislava pocestovali na zápasy na Východ. Florpédo sa v netradičnom čase o 21:00 stretlo s doposiaľ neporazenou Spišskou Novou Vsou, ktorá zatiaľ dominuje v Skupine o udržanie. Hráči zo Spiša ani teraz nezaváhali a vyhrali hladko 10:3. Na druhý deň sa „Florpéďaci“ stretli s košickým Florkom, ktorému podľahli vysoko 0:13. Po väčšie „náklady“ si však prišli hráči z Hurikánu Bratislava, ktorí najprv prehrali s Florkom Košice 6:13 a o deň neskôr, v zápase so Spišskou Novou Vsou, dostali ešte väčší debakel, tento raz až 3:21! V zápase proti Hurikánu sa darilo Samuelovi Ondasovi zo Spišskej Novej Vsi, ktorý zaznamenal až dvanásť bodov za šesť gólov a šesť asistencii. 

Spišská Nová Ves, tak aj naďalej kraľuje v Skupine o udržanie, keď za osem odohraných zápasov „Mladé šípy“ nenašli ešte premožiteľa. 

 

Foto: Facebook: FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina