Základná časť Ženskej extraligy pomaly vrcholí. Minulý víkend sa odohrali zápasy 19. a jeden zápas 20. kola. Zaujímavým faktom je to, že v sobotu vo všetkých zápasoch víťazné tímy nastrieľali svojim súperkám zhodne po deväť gólov (9:1, 9:2 a 9:3). 

V sobotu 24.1.2015 sa odohrali tri zápasy devätnásteho kola. Bratislavský Hurikán pricestoval do Spišskej Novej Vsi, kde „Vysokoškoláčky“ odohrali zápas proti domácim „Kométam“. Hráčky zo Spiša vyhrávali po prvej tretine len 1:0, no v druhej tretine nastrieľali Bratislavčankám až sedem gólov. V tretej tretine sa Hurikánu podarilo streliť dva góly, no jeden inkasovali. Spišská Nová Ves si aj najmä vďaka sestrám Hudákovým, ktoré zaznamenali spolu až osem bodov, poradila s bratislavským Hurikánom vysoko 9:2. 

Takmer zhodný výsledok sa zrodil v Prešove, kde sa domáci Prešov stretol s Nitrou. Hráčky spod Zobora si poradili s Prešovom 9:1. 

Na zápas Nemšovej a prvého Tvrdošína sa prišlo pozrieť až sto divákov. Úradujúce majsterky Slovenska z Tvrdošína zvládli aj ďalší zápas, keď porazili Nemšovú 9:3. V zápase sa hetrikom blysla letná posila z bratislavského Hurikánu, Michaela Krivulčíková.  

Nitra v nedeľu privítala na domácom ihrisku Nemšovú. Nitrančanky si s Nemšovou poradili až prekvapivo vysoko, 13:4, a tak sa výrazne priblížili k druhému miestu po základnej časti. To prvé mali isté už o čosi skôr hráčky z Tvrdošína, ktoré majú aktuálne deväťbodový náskok pred druhou Nitrou. Nitru môže ešte z druhého miesta zosadiť Pruské, ktoré ma dva zápasy k dobru. 

Posledné zápasy v základnej časti sa odohrajú cez víkend 14.2.2015 – 15.2.2015. 

Foto: Facebook – DFA Nitra – všetko o florbale v Nitre.