Za nami sú ďalšie mládežnícke Majstrovstvá Slovenska. Osem najlepších tímov na Slovensku sa stretlo počas uplynulého víkendu v Košiciach, kde sa konali Majstrovstvá Slovenska v kategórii starších žiakov (ročníky narodenia 2000/2001). 

V sobotu sa odohrali skupinové zápasy, v ktorých dominovali dva tímy, respektíve aj neskorší finalisti. V skupine „A“ to bol bratislavský tím Tsunami Záhorská Bystrica, ktorý si najprv poradil s Gamou Košice tesne 4:3, no potom zdolali „Záhoráci“ ŠK 1. FBC Trenčín 7:1 a Turany 7:0. V skupine „B“ zasa dominovali domáci hráči z ATU Košice, ktorí si poradili postupne so Snipers Bratislava 6:0, s Victory Stars Nová Dubnica 9:1 a s Horehroncom Brezno 10:1. Do nedeľňajšieho semifinále tak už po dvoch výhrach v základnej skupine postúpila Záhorská Bystrica a ATU Košice. 

V hre tak boli ešte dve semifinálové miestenky. Tú prvú si vybojovali hráči Snipers Bratislava, ktorí sa po vysokej prehre s ATU Košice naladili na víťaznú vlnu, keď zdolali Horehronec Brezno 6:1 a Novú Dubnicu 6:2. Poslednými semifinalistami sa stali hráči z FBK Turany, ktorí zdolali Gamu Košice 5:2 a remizovali s Trenčínom 2:2. 

V boji o finále sme mohli vidieť dramatický zápas, nakoľko sa v prvom semifinálovom zápase stretli bratislavskí mestskí rivali – Tsunami Záhorská Bystrica a Snipers Bratislava. V aktuálnej sezóne ťahali v regionálnej lige za kratší koniec „Sniperi“, a tak bola miernym favoritom práve Záhorská Bystrica. Divácky atraktívny zápas sa nakoniec skončil tesnou výhrou 3:2 pre Tsunami. 

Suverénne ATU Košice pokračovalo vo svojej spanilej jazde, keď v semifinále zdolali Košičania Turany 5:0. 

V zápase o tretie miesto sme mohli vidieť veľkú drámu, keď hráči Snipers Bratislava vyhrávali nad Turnami 2:0, 3:1 aj 5:4, avšak Turany štyridsaťpäť sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnali stav na 5:5, a tak poslali zápas do samostatných nájazdov. V nájazdovej lotérii boli nakoniec šťastnejší Bratislavčania, ktorí premenili jeden nájazd, Turany ani jeden, a tak sa zo zisku bronzových medailí tešili hráči z tímu Snipers Bratislava.

11351310_818123834939115_4694724239527251478_n Snipers Bratislava – 3. miesto.

O titul majstra Slovenska sa tak „pobili“ domáci hráči z ATU Košice a bratislavský tím Tsunami Záhorská Bystrica. Počas prvej tretiny ešte Bratislavčania držali krok so súperom, keď prehrávali len 0:1, avšak vo zvyšných dvoch tretinách sa už naplno ukázala dominanta ATU-čka, keď zdolalo Záhorskú Bystricu 7:2. 

11329754_818122948272537_8076583040614644747_n Tsunami Záhorská Bystrica – 2. miesto.

Hráči ATU Košice sa tak stali majstrami Slovenska v kategórii starších žiakov pre sezónu 2014/2015.

11351325_818119488272883_2358218604516506946_n ATU Košice – 1. miesto.

Konečné poradie tímov: 

1. ATU Košice                                                                                                                                         2. Tsunami Záhorská Bystrica                                                                                                                 3. Snipers Bratislava                                                                                                                               4. FBK Turany                                                                                                                                         5. ŠK 1. FBC Trenčín                                                                                                                               6. ŠK Gama Košice                                                                                                                                 7. ŠK Victory Stars Nová Dubnica                                                                                                             8. FBC Horehronec Brezno  

O zhodnotenie zápasov, tímového výkonu a celých Majstrovstiev Slovenska sme požiadali útočníka ATU Košice Romana Kozeja, útočníka Tsunami Záhorská Bystrica Tomáša Handla a kapitána Snipers Bratislava Bystríka Fodora:

Roman Kozej (útočník – ATU Košice): „Zápasy na Majstrovstvách Slovenska by som zhodnotil nasledovne: Najťažší zápas bol asi vo finále, hrali sme výborne, čiže nemôžem povedať, že bol niektorý super lepší ako my. Hrali sme proste výborne každý zápas, o čom svedčí aj náš výsledok. Pocity z M-SR sú výborné. Tieto majstrovstvá by som zhodnotil na výbornú po organizačnej stránke ako aj po našej hre na ihrisku. Hrali sme kolektívne a výbore dodržiavali sme všetko, čo nám povedal tréner, čiže na jednotku. Je to výborný pocit, byť majstrami Slovenska. 

Tomáš Handl (útočník – Tsunami Záhorská Bystrica): „Tak začal by som asi so zápasom s Gamou Košice, ktorý bol náš prvý zápas v skupine a bol pre nás aj ťažký, pretože sme prehrávali 5 minút pred koncom tretej tretiny 3:2, ale nakoniec zásluhou nášho hráča, ktorý dal za 10 sekúnd 2 góly, sme vyhrali zápas 4:3. Potom sme odohrali  zápas s Trenčínom, ktorý sme potrebovali vyhrať, aby sme mali zaistené semifinále a ten zápas sme aj vyhrali, a to 7:1. Posledný zápas v skupine sme odohrali proti FBK Turany. Zo začiatku sme si mysleli, že to bude veľmi ťažké, lebo majú dobrých hráčov, ale tento zápas sme zvládli a vyhrali 7:0 a v skupine sme skončili na 1. mieste. Potom prišlo semifinále proti rivalovi Snipers Bratislava. Vedeli sme, že to bude veľmi veľká dráma o postup do finále. My sme ale tento zápas z veľkým šťastím zvládli 3:2 a postúpili sme do finále Majstrovstiev Slovenska. Vo finále sme stretli silný tím ATU Košice. Hrali proste úžasný florbal, boli lepší než my a prehrali sme ho 7:2. Skončili sme teda druhí na Majstrovstvách Slovenska. Nikto to určite nečakal, avšak druhé miesto je pre mňa vzácnosť. Tieto majstrovstvá hodnotím veľmi pozitívne.“

Bystrík Fodor (kapitán – Snipers Bratislava): „ Myslím,  že tieto M-SR starších žiakov nám vyšli až na náš prvý zápas proti ATU Košice. Podali sme veľmi kvalitné a tímové výkony, aby sme sa umiestnili na treťom mieste. Z bronzovej medaily mám samozrejme radosť, ale myslím, že sme mali aj naviac.         Každý náš hráč makal na ihrisku a hral tak dobre len ako najlepšie vie a za to chalanom patrí vďaka. Náš semifinálový zápas sme hrali dobre, ale sme nevedeli premeniť šance, a preto sme aj prehrali.
 Zápas o bronz bol veľmi ťažký, pretože sme mali kvalitného súpera. Tento zápas nám, ale vyšiel až na pár chýb v obrane, a preto si myslím, že sme si aj ten bronz zaslúžili.“