Juniorskú extraligu čaká v nasledujúcej sezóne hneď niekoľko noviniek. V nasledujúcej sezóne sa v nej predstaví dvanásť účastníkov, ktorí si zahrajú základnú časť systémom každý s každým (doma a vonku). Po základnej skupine postúpi prvých osem tímov do nadstavbovej časti, kde sa bude hrať klasických systémom Play-off. Tímy, ktoré sa umiestnia na deviatom a desiatom mieste, si zahrajú baráž s tímami z regionálnych líg. Tímy na jedenástom a dvanástom tíme automaticky vypadnú do regionálnej ligy. 

Aktuálne je pre nasledujúci ročník známych jedenásť účastníkov: FBC Skalica, FbO Florpédo Bratislava, Snipers Bratislava, VŠK FTVŠ UK Hurikán Bratislava, ŠK  Slávia SPU DFA Nitra, FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina, FBC Mikuláš Prešov, FbC Young Arrows Spišská Nová Ves, FBC Predator Sabinov, ATU Košice, FbO Florko Košice.

Pôvodne sa v Juniorskej extralige mali nasledujúcu sezónu predstaviť aj hráči ŠK 1. FBC Trenčín, ktorí v minulej sezóne obsadili tretie miesto, avšak Trenčín sa zo súťaže odhlásil. 

O posledné voľné miesto v Juniorskej extralige sa tak „pobijú“ tímy FBC Páv Piešťany a ŠK Lido Bratislava. Tie si zmerajú sily v baráži o Juniorskú extraligu, ktorá sa bude hrať na dva víťazné zápasy. Prvý zápas je na programe už dnes – v stredu 19.8.2015 o 18:00 v hale Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch. Odvetný zápas sa odohrá v pondelok 24.8.2015 o 17:00 v športovej hale Elán v Bratislave

Foto: Facebook – FBC Páv Piešťany