Slovenská mužská reprezentácia mala od stredy 9.9.2015 na programe päťdňové sústredenie, ktoré do piatku prebiehalo v Malackách, v piatok sa však reprezentácia presunula do Brna. Počas tohto sústredenia odohrali naši reprezentanti štyri priateľské zápasy. V Malackách odohrali zverenci trénera Petra Koutného, Jána Purca a Mareka Onderka zápas s bratislavským zoskupením Hurikán Bratislava+Tsunami Záhorská Bystrica – (2 formácie z Hurikánu Bratislava a 1 formácia z Tsunami Záhorská Bystrica). Mužská reprezentácia si s týmto výberom poradila hladko 5:0. 

V Brne mali počas uplynulého víkendu sústredenie aj české mužské reprezentačné zložky (mužská a juniorská). Slovenská reprezentácia odohrala priateľský zápas s oboma reprezentáciami. Zápas s českou mužskou reprezentáciou sa skončil výhrou našich západných susedov pomerom 8:3. V zápase s českou juniorskou reprezentáciou sa zrodila remíza 5:5. Posledný priateľský zápas bol na programe v nedeľu 13.9.2015 proti miestnemu FBŠ Hummel Hattrick Brno. Toto stretnutie bolo bohaté na góly, avšak nakoniec sa z víťazstva radovali slovenskí reprezentanti, ktorí zdolali Hattrick Brno 15:8.

Sústredenie sa konalo počas pracovného týždňa, a tak sa kvôli pracovným povinnostiam ospravedlnili pre svoju neúčasť na sústredení hráči: Konečný, Joščák, Valachovič a Komačka. Kvôli chorobe sa sústredenia nezúčastnil Tomáš Kopčák. Chýbajúcich hráčov doplnilo na sústredení trio Bučák, Kročko a Kátlovský

Zdroj: szfb.sk

Autor: Lukáš Chovan