Martin Kubovič v 5. kole českej Tipsport Superligy strelil v drese Tatranu Střešovice​ v zápase proti Panthers Otrokovice​ 4 góly! Pre Martina Kuboviča je to v drese šestnásťnásobného českého majstra prvý strelený hetrik. Treba však spomenúť, že mu na všetky góly nahral aktuálny český Junior roka – Marek Beneš, ktorý v tomto zápase zaznamenal 5 asistencíí. Taktický ťah zostaviť útok z česko-slovenských Juniorov roka sa trénerovi Tatranu Střešovice, Jířimu Jakoubkovi, vydaril. Tatran zdolal Otrokovice 10:2, a tento česko-slovenský útok mal prsty až v polovici gólov.

V sobotu sa prišiel Kubovič pozrieť do Stupavy na extraligový zápas svojich bývalých spoluhráčov, no v nedeľu už poctivo zarezával v Prahe, kde ho čakal domáci zápas proti Otrokoviaciam, za ktoré hrá Slovák Milan Kováč. 

Ako by si hodnotil doterajší priebeh Tipsport Superligy? Spokojný si s výsledkami Tatranu a umiestnením v tabuľke?

„Vstup do ligy máme výsledkovo zatiaľ celkom fajn, aj keď nás mrzí zápas s Brnom, ktorý sme vôbec nezvládli, a pritom sme vedeli, že to je dôležitý zápas, po ktorom sme sa mohli odraziť spolu s Mladou Boleslavou od ostatných tímov v tabuľke. Po tom zápase sa trochu ešte upravili formácie a posledný zápas s Otrokovicami naznačil, že by to tak mohlo fungovať.“

12167834_1030908293606772_740647299_n                                                          útočná akcia Marek Beneš (#35) a Martin Kubovič (pri lopte).

Začiatkom októbra si sa v Mladej Boleslavi zúčastnil Champions Cupu (Pohára majstrov). Ako sa Ti hralo na takomto veľkom podujatí, čo hovoríš na semifinálový zápas proti švédskemu majstrovi – IBF Falun?

 „Zahrať si na Champions Cupe bol ďalší z mojich snov, je to veľký zážitok hrať na takom podujatí a snažil som sa pozbierať čo najviac skúsenosti zo zápasov, čo sme tam odohrali. No, a zápas proti Falunu? Miestami som sa naozaj cítil ako na kolotoči.“

Po prvej prehre v Superlige prišli na rad zmeny vo formáciach. Už v zápase proti Otrokoviaciam si hral v útoku spolu s aktuálnym českým Juniorom roka – Marekom Benešom a s Filipom Ullmannom. Ako sa Ti hraje po boku týchto hráčov? 

„Je to určite super hrať s takými hráčmi v útoku ako sú Marek Beneš a Filip Ullmann. Chalani mi veľmi veľa radia. Povedia mi, kam sa mám postaviť, a tam mi to hádžu, ja to už len dávam do prázdnej brány (smiech).“

Na záver už len doplníme, že sa Tatran aktuálne nachádza na tretej priečke v českej Tipsport Superlige. Najlepším hráčom tohto tímu je práve slovenský reprezentant Martin Kubovič, ktorý v piatich odohraných zápasoch zaznamenal sedem bodov, čo ho priebežne zaraďuje na 19. miesto v individuálnych štatistikách Tipsport Superligy. 

Foto: IFF, Peter Bonek

Autor: Lukáš Chovan