Konečne je tu víkend a s ním ďalšie dve kolá najvyššej ženskej súťaže – Ženskej extraligy. Celkovo sa odohrá deväť zápasov.

V sobotu je naplánovaných päť zápasov. Z posledného miesta tabuľky sa bude snažiť odpichnúť Banská Bystrica, ktorá privíta na domácej palubovke dievčatá z Kysuckého Nového Mesta. Ide o duel nováčikov extraligy, takže možno očakávať vyrovnaný zápas. Banskobystričanky majú zatiaľ na konte iba dva body z dvoch remíz.

Bratislava zatiaľ nevyhrala ani jeden zápas v riadnom hracom čase. Môže však o prvý trojbodový zisk zabojovať v zápase proti Nemšovej, ktorá v sobotu zavíta do hlavného mesta.

Rovnako ako Banská Bystrica, aj Prešovčanky potrebujú získať body, keďže sú len o jeden bod pred nimi. Pred domácim publikom privítajú dievčatá z Michaloviec, ktoré sa priebežne držia na siedmom mieste tabuľky.

V sobotu nás čaká duel dvoch zatiaľ najsilnejších tímov tohto ročníka. Aktuálny líder, Spišská Nová Ves, bude hostiť úradujúce majsterky z Tvrdošína. Dievčatá zo Spišskej už dosiahli niekoľko historických úspechov v tejto sezóne a výhra nad Tvrdošínom by mohla byť ďalším z nich, keďže doteraz sa im nad Oravčankami nepodarilo zvíťaziť. Dokázali by si tak urobiť trojbodový náskok, udržať prvenstvo v tabuľke a pokračovať vo víťaznom ťažení.

Šesťbodová Nitra privíta doma dievčatá z Pruského, ktoré sa zatiaľ držia v prvej polovici tabuľky, hneď za Tvrdošínom. Oproti Nitre majú na konte dvojnásobný počet bodov a zatiaľ prehrali iba jediný zápas.

V nedeľu nás čakajú iba štyri zápasy. Banská Bystrica vycestuje na Oravu, kde sa postaví proti Tvrdošínčankám. Tie sú jednoznačne papierovým favoritom tohto zápasu a mal by to byť pre nich ľahký zisk troch bodov. Druhý nedeľňajší zápas sa odohrá v Kysuckom Novom Meste, do ktorého zavítajú Spišiačky. Kysučanky sa zatiaľ stále držia v prvej polovici tabuľky, takže môžu potrápiť súpera. Bratislavčanky majú v nedeľu na program cestu do Dubnice nad Váhom, kde si zmerajú sily s Pruským a Nitra zavíta do Nemšovej.

 

Program 7. a 8. kola ženskej extraligy:

 

Sobota 24. 10. 2015

15:00   1. FbK Quick Sport Banská Bystrica vs. MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto

15:30   VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava vs. NTS FK-ZŠ Nemšová

17:00   FBC Mikuláš Prešov vs. Eastern Wings Michalovce

18:00   FbK Kométa Spišská Nová Ves vs. Fbk Tvrdošín

18:30   ŠK Slávia SPU DFA Nitra vs. ŠK 98 Pruské

 

Nedeľa 25. 10. 2015

10:00   Fbk Tvrdošín vs. 1. FbK Quick Sport Banská Bystrica

14:00   MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto vs. FbK Kométa Spišská Nová Ves

14:00   ŠK 98 Pruské vs. VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava

15:00   NTS FK-ZŠ Nemšová vs. ŠK Slávia SPU DFA Nitra

 

Foto: Jozef Lepáček

Autor: Jana Dupčáková