Mužská florbalová najvyššia súťaž – Mužská extraliga pokračuje aj počas sviatku všetkých svätých. Počas víkendu nás čakajú východniarske derby zápasy, či bratislavsko-trenčianske zápolenia. 

Začneme tradičnými derby zápasmi. Košické tímy ATU a Florko v sobotu privítajú na svojich palubovkách Sabinov a Prešov. V sobotu si ATU Košice zmeria sily s Prešovom a FbO Florko Košice so Sabinovom. V nedeľu sa súperi aj miesto zmenia. Z Košíc sa hráči presťahujú do Sabinova, respektíve Prešova. V Sabinove domáci „Predátori“ privítajú ATU Košice, naopak v Prešove sa predstavia aktuálne lídri tabuľky, hráči z Florka Košice.

Vyrovnané zápasy nás čakajú medzi bratislavskými a trenčianskymi tímami. Bratislavské Lido privíta v sobotu M-Šport Salming Team Trenčín a v nedeľu ŠK 1. FBC Trenčín. „Vysokoškoláci“ z VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava sa v sobotu predstavia na ihrisku ŠK 1. FBC Trenčín, avšak v nedeľu doma privítajú M-Šport.  

M-Športu úvod sezóny nevyšiel podľa predstáv. Aktuálne sa nachádza na 9. mieste, avšak kvalita tohto trenčianskeho tímu je rozhodne vyššia. 1.FBC Trenčín sa po zbabranom košickom tripe dostal po štyroch výhrach v rade už na tretie miesto v tabuľke. Lido sa po minuloročnej záchrane aktuálne drží v prvej polovici tabuľky, konkrétne na piatom mieste. Hurikán je o dve priečky nižšie. 

Zaujímavé súboje nás čakajú v českom Hodoníne, kde hrá svoje domáce zápasy Skalica a v Stupave, kde naopak hrá svoje domáce zápasy Záhorská Bystrica. Tieto tímy privítajú počas víkendu extraligistov zo stredného Slovenska, aktuálneho majstra FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina a TJ A-FbO Nižná. Skalica aj Záhorská Bystrica sa nachádzajú na chvoste tabuľky, konkrétne Skaličania na poslednom dvanástom mieste a Tsunami na desiatom. Žilinské „Kobylky“ sú na štvrtej pozícii, naposledy prehrali proti košickému Florku prekvapivo vysoko 3:8, avšak zápas sa vtedy rozhodol až v tretej tretine, kedy dokázali Košičania streliť päť gólov. Práve tretie tretiny robia najväčšie problémy chlapcom z Oravy, ktorí v posledných troch zápasoch prišli o všetky možné body, keď nezvládli poslednú tretiu tretinu. 

bb

Autor: Lukáš Chovan

Foto: Facebook . FBC Mikuláš Prešov