Slovenské reprezentantky po včerajšom víťazstve 4:2 nad Ruskom dnes zdolali – „rozobrali“ aj USA, a to vysoko 152!

SLOVENSKO vs USA 15:2 (3:2,2:0,10:0)

Góly: 3. Ferenčíková (M. Šponiarová), 8. Košturiaková (M. Šponiarová), 10. Košturiaková (Ferenčíková), 27. Z. Šponiarová (Klapitová), 40. Ďuríková (P. Hudáková), 41. M. Šponiarová (Klapitová), 42. Košturiaková, 42. P. Hudáková (K. Hudáková), 48. P. Hudáková (Bobotová), 52. Košturiaková (Klapitová), 54. Ferenčíková (Košturiaková), 54. P. Hudáková (Bobotová), 56. Ferenčíková (Klapitová), 57. Hudáková (Janegová), 58. Košturiaková (Z. Šponiarová) – 7. Gerber (Nurmia), 11. Heggstrom (Henry), divákov: 517.

Od začiatku  zápasu bolo jasné, kto je favoritom zápasu, a to dokonale potvrdili Slovenky, ktoré už v tretej minúte poslala do vedenia Denisa Ferenčíková, ktorá po strele Michaely Šponiarovej dorazila loptu za chrbát americkej brankárky  Brandee Gomezovej. Vo včerajšom zápase sme inkasovali vyrovnávajúci gól v oslabení, dnes to bolo v hre päť na päť, keď strela Tiffany Gerberovej pretela pomedzi Krištofovej ruku a nohu. Práve strela pomedzi ruku a nohu sa chytá všeobecne všetkým florbalovým brankárom najťažšie.  V osmej a desiatej minúte si svoje prvé presné zásahy na tomto svetovom šampionát pripísala kapitánka Lucia Košturiaková, ktorá poslala Slovensko do vedenia o dva góly – 3:1.  V jedenástej minúte však Američanky po góle Marie Haggstromovej znížili na rozdiel jedného gólu. Po prvej tretine bol stav 3:2.

V druhej tretine padli dva góly, oba si pripísali na svoje konto slovenské reprezentantky, obrankyne, Zuzana Šponiarová a Alžbeta Ďuríková. Po druhej tretine bol stav 5:2.

Tretia tretina začala ako z rozprávkovej knihy! Množstvo nepremenených šancí v zápase s Ruskom či vo dovch tretinách v zápase s USA vystridala rozprávková tretia tretina, v ktorej Slovenky nastreľali Američankám až 10 gólov! Svoj kompletný hetrik zaznamenala Denisa Ferenčíková či Paulína Hudáková. Až päť gólov si na svoje konto pripísala kapitánka Lucia Košturiaková, ktorá si okrem piatich presných záasov pripísala aj jednu asistenciu a stala sa tak najlepšou slovenskou hráčkou v zápase proti USA.  V tretej tretine sa presadila ešte aj Kristína Hudáková a Michaela Šponiarová. Výber USA sme zdolali vysoko 15:2!

Po tejto výhre je už jasné, že Slovensko skončí v základnej skupine „D“ na prvom mieste a zmeria si v play-off sily so štvrtým tímom skupiny „B“.

Vyjadrenie kapitánky slovenskej ženskej reprezentácie Lucii Košuturiakovej po zápase s USA (Zdroj: RTVS):

Dá sa vôbec niečo vyčítať k tretej tretine? 

„K tretej tretine sa absolútne nič nedá vyčítať,  mám pocit, že v skoro každom striedaní sme dali gól.“

V tých predchádzajpcich tretinách to nepadalo tak, ako ste chceli, v tretej tretine to bolo čo strela, to gól. Čo sa teda tak výraznejšie zmenilo?

„Myslím, že sa dosť zmenila zostava Ameriky, tie kľúčové hráčky posadili, pošetrili ich na tie dôležitejšie zápasy a naša hra sa tiež zlepšila, zrýchlila a zdôraznila.“

Do tých ďalších zápasov asi podstatné víťazstvo a výsledok.

„Určite je to motivačné, myslím, že sme sa konečne zobudili. Včera nám hrala jedna päťka, dnes sa pridali aj tie zvyšné dve, takže si myslím, že z toho môžeme mať najväčšiu radosť.“

 

Foto: IFF

Autor: Lukáš Chovan