Po dlhej pauze, počas ktorej sa odohrali ženské MS vo Fínsku, je počas nasledujúceho víkendu na programe Ženskej extraligy 13. a 14. kolo. Zároveň ide o posledné zápasy tohto kalendárneho roka.

Prvý zápas hracieho víkendu začne na palubovke aktuálneho lídra tabuľky, Fbk Kométa Spišská Nová Ves, kde sa im postavia dievčatá z bratislavského Hurikánu. Ich prvý vzájomný zápas dopadol v prospech Spišiačok. V zápase sa očakáva herná prevaha domácich, ktorým by nemali Bratislavčanky narobiť veľké problémy.

Do Banskej Bystrice vycestujú hráčky z tímu ŠK Slávia SPU DFA Nitra. V tomto prípade by mali mať navrch hosťujúce Nitrianky. Najväčšou oporou má byť Romana Janegová, ktorá skončila na MS vo Fínsku ako tretia najproduktívnejšia hráčka slovenskej reprezentácie. Banskobystričanky sa tak pravdepodobne neodlepia z chvosta tabuľky.

Zaujímavým by mohol byť dule medzi tretím a štvrtým tímom, teda medzi domácimi Nemšovankami a hráčkami z Pruského. V prvom zápase, v ktorom proti sebe nastúpili, sa podarilo uspieť Nemšovej. Zápas bol však veľmi vyrovnaný, skončil víťazstvom Nemšovej len o jediný gól, a podobný priebeh možno očakávať aj v tomto stretnutí.

Kysučankám sa zo začiatku sezóny celkom darilo, no potom prišli silnejší súperi, a tak klesli až na siedme miesto. V sobotu však privítajú hráčky Prešova, ktoré sa im už podarilo raz zdolať, a tak majú šancu na bodový zisk. Prešovčanky im ale určite nedarujú body zadarmo, ak chcú bojovať o miesto v prvej štvorke.

Jednostrannou záležitosťou by mal byť zápas Tvrdošínu proti Michalovciam. Domáce Tvrdošínčanky sú momentálne na druhom mieste, kde zaostávajú za lídrom len o 3 body. Pre ne je tento zápas tzv. povinnou jazdou a dá sa očakávať aj dvojciferný počet strelených gólov do bránky hostí.

Na štvrtú adventnú nedeľu sú naplánované štyri zápasy. V prvom sa proti sebe postavia úradujúce majsterky z Tvrdošína a dievčatá z FBC Mikuláša Prešov, druhý zápas odohrajú Novovešťanky proti hostkám z Nitry, ako tretí v poradí je súboj Kysuckého Nového Mesta s Michalovcami, no a posledný zápas tohto roku sa odohrá na banskobystrickej palubovke, kde zavítajú Bratislavčanky.

 

Program 13 a 14. kola ženskej extraligy:

 

Sobota 19.12.2015

13:00   FbK Kométa Spišská Nová Ves vs. VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava

15:00   1. FbK Quick Sport Banská Bystrica vs. ŠK Slávia SPU DFA Nitra

17:00   NTS FK-ZŠ Nemšová vs. ŠK 98 Pruské

17:00   MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto vs. FBC Mikuláš Prešov

17:30   Fbk Tvrdošín vs. Eastern Wings Michalovce

 

Nedeľa 20. 12. 2015

10:00   Fbk Tvrdošín vs. FBC Mikuláš Prešov

12:00   FbK Kométa Spišská Nová Ves vs. ŠK Slávia SPU DFA Nitra

14:00   MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto vs. Eastern Wings Michalovce

15:00   1. FbK Quick Sport Banská Bystrica vs. VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava

 

Autor: Jana Dupčáková

Foto: Ivan Bachorec