Ženská extraliga pokračuje už dnes semifinálovými zápasmi, ktoré sa odohrajú na palubovkách Tvrdošína a Spišskej Novej Vsi.

Na Oravu sa prídu pobiť o účasť vo finále hráčky Pruského, ktoré si vo štvrťfinálových stretnutiach poradili s Nitriankami 3:2, 9:3 a 8:3. Sú teda na víťaznej vlne. Rovnako sú na tom aj obhajkyne titulu z Tvrdošína, ktoré si do štvrťfinálových súbojov vybrali bratislavský Hurikán a bez väčších problémov po víťazstvách 14:0, 7:2 a 8:1 postúpili do semifinále.
Vo vzájomných zápasoch Tvrdošína a Pruského to nebolo také jednoznačné. Najprv hneď v prvom zápase sezóny prekvapili dievčatá z Pruského svoje protihráčky na ich domácej palubovke, keď ich porazili výsledkom 4:2. Tvrdošínčanky im tak mali čo oplácať v odvetnom zápase v Dubnici nad Váhom, kde dokázali, že ich prvý súboj bol len malým zaváhaním, keďže domáce hráčky Pruského zdolali pomerom 11:2.
V druhej semifinálovej sérii budeme sledovať východniarske derby medzi domácou Spišskou Novou Vsou a hostkami z Prešova. Spišiačky takisto ako Tvrdošín nemali väčšie problémy s postupom do semifinále, keďže si s Kysučankami poradili 13:6, 15:5 a 7:5. Naopak Prešov musel o svoje ďalšie pôsobenie v tomto ročníku zabojovať. V prvom zápase sa rozhodovalo až v predĺžení, z ktorého vyšli víťazne hostky pomerom 5:4pp, na druhý deň to bol opäť tesný výsledok 4:3 v prospech Prešova, a napokon na domácej palubovke dievčatá spečatili svoj postup po víťazstve 7:4.
Na základe výsledkov zo základnej časti sú však pre toto semifinále jednoznačnými favoritkami hráčky Kométy, ktoré v oboch vzájomných zápasoch s Prešovom zvíťazili vysokým rozdielom, a to 13:1 a 11:3.

V play-off však ide o všetko, a tak veríme, že uvidíme vyrovnané zápasy, ktoré budú zaujímavé najmä pre fanúšikov.

 

Program Ženskej extraligy – semifinále:

 

Sobota 5.3. 2016

17:00 Fbk Tvrdošín vs. ŠK 98 Pruské

19:00 FbK Kométa Spišská Nová Ves vs. FBC Mikuláš Prešov

 

Autor: Jana Dupčáková

Foto: Jozef Lepáček

 

Nedeľa 6. 3. 2016

10:00 Fbk Tvrdošín vs. ŠK 98 Pruské

14:30 FbK Kométa Spišská Nová Ves vs. FBC Mikuláš Prešov