To, o čom sa v posledných dňoch začínalo nahlas šepkať, sa, žiaľ, potvrdilo. Slovenská reprezentácia junioriek pocestuje na blížiace sa MS do Kanady, bez svojej najväčšej hviezdy, Paulíny Hudákovej.  

„Paulinkina neúčasť je pre nás veľmi citeľná strata, napriek svojmu nízkemu veku už celému Slovensku ukázala, že je jednou z najlepších hráčok, a to nielen v lige. Svoje nesporné kvality ukázala aj na minuloročných MS žien. Nám ako členom realizačného tímu neostáva nič iné, ako sa s touto skutočnosťou zmieriť a pokúsiť sa dosiahnuť úspech aj za týchto okolností. Do Kanady s nami vycestuje Kristína Belicová z FBK Tvrdošín,“ poskytol krátke vyhlásenie pre našu redakciu asistent reprezentačného trénera Jaroslava Marksa, jeho asistent a tréner majstrovského Pruského, Vladimír Gábor.

Krátke vyjadrenie nám poskytla, hoc nerada, aj samotná Paulína Hudáková „Dôvodom mojej neúčasti je zdravotný stav, ktorý mi, žiaľ, neumožňuje vycestovať a pomôcť dievčatám priamo v Kanade. Prišlo to tak nečakane. S dievčatami budem určite v intenzívnom kontakte a budem im na diaľku držať palce. Máme mladý a veľmi dravý tím, odvaha dievčat bude ich najsilnejšou zbraňou a ja verím, že úspech sa dostaví aj bez mojej účasti,“ povedala nám so smútkom v hlase Paulína. 

Nám neostáva nič iné, iba popriať „Paule“ skoré uzdravenie a následný úspešný návrat na florbalové palubovky.

 

Foto: Flickr – IFF.