Po minuloročnej skúsenosti sa aj tento rok starší prípravkári zo Snipers Bratislava zúčastnia 21. ročníka medzinárodného turnaja vo fínskom Tampere, Tampere Floorball Tournament, ktorý sa koná od 23. apríla do 25. apríla 2016. Mladí bratislavskí florbalisti nabrali smer Tampere už včera. Zverenci trénera Petra Pauhofa sa na posledných tréningoch museli opäť pripraviť na zmenu hracieho systému, nakoľko v lige hrajú v počte 3+1 a v na turnaji v Tampere sa hrá systémom 5+1: Keďže domáca súťaž bola v plnom prúde, veľa času na prípravu nebolo. Hlavná úloha bola natrénovať s deťmi prechod zo systému 3+1, ktorý sa hrá v lige, na systém 5+1, ktorý nás čaká na turnaji v Tampere, ako aj prechod z malého ihriska na väčšie,“ povedal pre klubový web hlavný tréner staršej prípravky Snipers Bratislava, Peter Pauhof.

Bratislavskí „Sniperi“ nejdú do neznámeho prostredia, nakoľko sa tohto turnaja zúčastnili už minulý rok, avšak prípravkári boli v staršej kategórii, v ktorej nakoniec obsadili konečné šieste miesto: „Keďže sme sa turnaja zúčastnili aj minulý rok, vieme čo nás čaká a poznáme aj silu miestneho florbalu. Očakávania sú teda hlavne v tom, ako sme sa posunuli dopredu a či dokážeme v silnej konkurencii predviesť pekný a rýchly florbal.

Snažíme sa po celý rok dávať florbalu a deťom okrem srdiečka a poctivého tréningu aj dobrú výchovu a ja verím, že sa nám to vráti buď v podobe pekného výsledku a úspechu, alebo dobrého pocitu, že sme pre to urobili všetko, čo bolo v našich silách. Cieľ si preto nedávame ale vzhľadom na tohtoročné výsledky máme očakávania nemalé, nech to už dopadne akokoľvek,“ poodhalil ciele, s ktorým cestujú do Tampere.

Do fínskeho Tampere cestuje 30-členná výprava hráčov, realizačného tímu a samotných rodičov.

Bratislavskí florbalisti si zahrajú v základnej skupine „A“ proti fínskym tímom: Nibacos, Ilves East, Pirkkalan Pirkat.

Chlapcom prajeme veľa šťastia na turnaji a nech opäť naberú množstvo skúsenosti z krajiny tisícich jazier.

 

Autor: Lukáš Chovan

Zdroj a foto: www.snipers.sk