Reprezentačný obranca Marek Koščo sa vracia na extraligové palubovky.

Marek odišiel zo Slovenska pred sezónou 2014/2015, kedy prestúpil do Sparty Praha. V Sparte stihol odohrať 18 zápasov juniorskej extraligy (8g+5a) a taktiež 83 zápasov v najvyššej súťaži mužov (13g+5a). K týmto zápasom pridal v rámci striedavého štartu 18 zápasov za Karlove Vary (2g+7a). Celkovo teda v Česku odohral  úctihodných 119 súťažných zápasov. Na jar roku 2017 ho štúdium priviedlo do Austrálie, kde nastúpil na 2 zápasy za Canberra Chargers (1g+1a). V novej sezóne však už štartoval opäť v drese Sparty. Po sezóne ho opäť štúdium zaviedlo do ďalšej krajiny, tentokrát do Holandska. V drese Falconov nastúpil na 5 zápasov (5g+2a). V jeho poslednom zápase 3. novembra však obdržal červenú kartu a do ďalších zápasov už nenastúpil. Teraz prestúpil späť do Žiliny a už v sobotu 22. 12. 2018 ho budete môcť vidieť v zápase proti AS Trenčín.

Marek nastúpi za Žilinu už v sobotu. „Naplánoval som si cestu tak, aby som stihol tréning v piatok večer a zápas už túto sobotu. Chcem sa teraz prioritne venovať iným aspektom života a na florbal mi nezostáva dostatok času. naskytla sa možnosť prestupu do Grasshoppersu, ktorému môžem pomôcť v pár zápasoch.“

Z Marekových slov sa dá pociťovať pomalé ukončenie florbalovej kariéry a jeho ďalšie pôsobenie je otázne. „Či sa od ďalšej sezóny budem venovať florbalu alebo nie ešte sám neviem povedať. Ak by naň bol priestor, tak sa tomu nebránim, ale osobne si myslím, že to nie je pravdepodobné.“ ukončil rozprávanie o florbalovej budúcnosti Marek Koščo.

foto: Sparta Praha , IFF WFC Vladimír Hodáč