V FbŠ Bohemians sa opäť tvorí enkláva slovenských hráčov. Prvou skupinkou hráčov ktorí pôsobili spoločne v Bohemians boli v sezóne 2013/2014 Rastislav Mazák, Juraj Lupač a Adrián Szabo. V nasledujúcej sezóne však s určitosťou bude počet Slovákov v drese „Bohemky“ vyšší.

Po ročnom hosťovaní v FbŠ Bohemians sa Ivan Tomčo stal definitívne kmeňovým hráčom tohto klubu. Po prestupe z Tatranu Střešovice podpísal so zeleno-bielymi kontrakt do konca sezóny 2023/2024. Ivan sa vo svojej prvej extraligovej sezóne dokázal presadiť, keď v tridsiatich zápasoch zaznamenal 25 bodov za 16 gólov a 9 asistencií.

Novým prírastkom do zostavy pražského celku je aj kapitán juniorskej reprezentácie Matúš Gajdoš. Matúš uplynulé dve sezóny strávil vo Švajčiarsku, kde nastupoval v drese Floorball Thurgau. Počas týchto dvoch sezón Matúš odohral 40 zápasov za mládežnícke tímy Thurgau počas ktorých napol sieť súperových brankárov 29 krát a 18 krát prihral na gól svojím spoluhráčom. Taktiež dostal príležitosť v 2. najvyššej mužskej súťaži, kde nastúpil do ôsmych zápasov a pripísal si na svoje konto 4 góly.

Ďalšími hráčmi, ktorí si to namierili do FbŠ Bohemians sú Peter Steller ktorý odchádza zo Snipers Bratislava a Viktor Fulier odchovanec ŠK Slávia SPU DFA Nitra, ktorý uplynulé 2 sezóny strávil v Tsunami Záhorská Bystrica.

Michal Jedlička po odchode jeho asistenta Martina Formana do švédskeho Kalmarsundu si za svojho nového asistenta vybral Slováka Jozefa Gregu, ktorý po štyroch sezónach opúšťa FBC Ostrava.

Po vyššie spomenutých prestupoch a už oznámenom prestupe Šimona Batkoviča sa v FbŠ Bohemians vytvorila 6 členná enkláva Slovákov, ktorej počet sa môže ešte navýšiť o dvoch účastníkov majstrovstiev sveta juniorov 2019.

foto: Lucia Olekšáková