Momentálne 5. najväčší florbalový turnaj na svete, Slovak Floorball Cup, spúšťa registráciu tímov na svoj jubilejný 5. ročník. Pôvodne plánovaný 5. ročník bol v rokoch 2020 a 2021 zrušený z dôvodu pandémie COVID-19, ktorá svojimi obmedzeniami neumožnila organizáciu turnaja. Bratislava sa opäť v auguste 2022 premení na niekoľko dní na florbalové mesto.

Slovak Floorball Cup patrí už niekoľko rokov medzi špičku podujatí s najväčším zastúpením aktívnych hráčov na Slovensku. Počas posledného ročníka  2019 sa v Bratislave v priebehu 4-dňového seniorského turnaja a 3-dňového mládežníckeho turnaja zišlo viac než 1700 hráčov a hráčiek z 11 krajín sveta. Tento rok sa turnaj ako predsezónna príprava tradične v auguste a to v termíne 11.-14.8.2022.

“5. ročník, ktorý bol plánovaný na rok 2020 a následne rok 2021, sme museli z dôvodu pandémie a obmedzení s ňou spojených zrušiť. Tento rok však veríme, že podobné reštrikcie, aké zažil šport v predchádzajúcich dvoch rokoch, už budú len minulosťou a Slovak Floorball Cup bude môcť pokračovať v tradícii, ktorú sa nám podarilo počas 4 rokov existencie turnaja vybudovať,” povedal riaditeľ turnaja Roman Cibik.

Slovak Floorball Cup tento rok otvára celkovo 4 kategórie a to Muži PRO (8 tímov), Muži OPEN (32 tímov), Ženy (16 tímov) a Juniori (8 tímov) s maximálnou kapacitou 64 timov.

“Srdečne pozývame všetkých florbalistov a florbalistky na 5. ročník Slovak Floorball Cup. Budeme veľmi radi, ak sa nám po 2 ročnej covidovej pauze podarí pokračovať v každoročnej tradícii a zaplníme Bratislavu na 4 dni opäť florbalom. ” uzavrel Roman Cibik

Registrácia tímov je otvorená a organizátori veria, že florbalisti si budú môcť po dlhej prestávke od florbalu opäť vychutnať skvelú atmosféru turnaja.

Registrácia Slovak Floorball Cup – https://www.slovakfloorballcup.sk/