V záverečnom zápase kvalifikačnej F skupiny nás čaká Nemecko.

Nemci na úvod kvalifikácie prekvapivo remizovali s Rakúskom 3:3 no hneď na druhý deň ukázali svoju útočnú silu a pod tlakom možností, že v konečnom dôsledku budú možno potrebovať skóre, nastrieľali Afričanom 48 gólov v priebehu 45 minút a zaznamenali tak najvyššiu výhru v histórii ich medzištátnych zápasov. Najvyššiu výhru doposiaľ zaznamenali na šampionáte v Prahe v roku 2008, kedy zdolali Veľkú Britániu 25:5.

Proti Nemecku ťaháme trojzápasovú víťaznú šnúru, naposledy sme ich dokázali zdolať v Helsinkách, keď práve výhra nad Nemeckom nám otvorila cestu medzi TOP 8 krajín sveta. V nominácií Nemecka chýba dlhoročná opora brankár Dietz, ktorý často držal Nemcov nad vodou. Nominácia Slovenska ostala nezmenená oproti včerajšiemu zápasu a na tribúne ostávajú Kamil Navrátil, Vladimír Bačinský a Jakub Grich, no do bránky sa po prvýkrát od začiatku postaví Adam Kohút.

Pred týmto zápasom sme už spoznali prvého postupujúceho z Európskej kvalifikácie na Majstrovstvá sveta mužov 2022, ktoré sa budú konať vo Švajčiarsku. Je ním reprezentácia Českej republiky, ktorá už pred večerným zápasom má istotu prvého miesta v skupine a postupu na MS. Pridáme sa ku ním už dnes?

foto: IFF Flickr