Ženský šampionát sa uskutoční na konci tohto roka v Singapure a okrem usporiadateľskej krajiny ešte nepoznáme zvyšné tímy. V utorok odštartuje kvalifikácia v Európe a v Ázii, zatiaľ čo americká kvalifikácie prebehne na konci februára.

Naša reprezentácia odštartuje už zajtra svoju kvalifikačnú púť na Majstrovstvá sveta v Singapure. V Taliansku sa stretne postupne so Španielskom, Estónskom, Švajčiarskom a Ukrajinou. V reprezentačnom drese žien si premiéru odbijú dve hráčky Dominique Schnetzer a Zuzana Mrázová.


NOMINÁCIA


ÁZIA A OCEÁNIA
Singapur ako usporiadateľ má miesto zabezpečené, v Thajsku sa tak bude hrať o ďalšie dve miestenky na šampionát. Medzi favoritky patria Filipíny, Austrália a Thajsko, ktorých budú chcieť prekvapiť húževnaté Japonsko s Kóreou, respektíve Nový Zéland.

EURÓPA
Európska kvalifikácia je tradične najväčšia po dlhšom čase môžeme sledovať všetky tímy z TOP 4 v kvalifikácii. Dve kvalifikačné skupiny sa uskutočnia v Lotyšsku a dve v Taliansku. Z každej skupiny postúpia až tri tímy a tak sa naskytá otázka, či je aktuálny systém vhodný, no správy zo zasadnutia IFF hovoria, že by sa to v najbližších rokoch malo zmeniť.

EUR 1 (Koceni, Lotyšsko)
Švédsko, Lotyšsko, Nemecko, Holandsko, Veľká Británia

EUR 2 (Koceni, Lotyšsko)
Fínsko, Nórsko, Dánsko, Rakúsko, Belgicko

EUR 3 (Lignano Sabbiadoro, Taliansko)
Švajčiarsko, SLOVENSKO, Estónsko, Španielsko, Ukrajina

EUR 4 (Lignano Sabbiadoro, Taliansko)
Česká republika, Poľsko, Taliansko, Maďarsko, Francúzsko

AMERIKA
V americkej skupiny sa už tradične hrá o jednu miestenku medzi dvoma krajinami a to Kanadou a USA

foto: Peter Bohlin/IFF