Porozprávali sme sa s Jurajom Matejkom, ktorý je hrajúcim trénerom extraligového tímu M-Šport Salming Team Trenčín. Podľa Jurajových slov, veľkú rolu v odkúpení licencie od Novej Dubnice a vstupe M-Športu do extraligy zohrala nová športová hala v Trenčíne, v ktorej majú výborné podmienky na rozvoj florbalu nie len samotní hráči extraligového tímu, ale aj mládež, či jednotlivé reprezentačné zložky. Na Slovensku je veľmi dôležité, aby sa budovali nové športové haly a tým sa aj zlepšili podmienky pre rozvoj florbalu na Slovensku. 
 
 
422600_2650577186055_1630499739_nV minulej sezóne ŠK Victory Stars Nová Dubnica, no už do nadchádzajúcej vstúpite s názvom M-Šport Salming Team Trenčín. Kedy a prečo vznikla myšlienka odkúpiť licenciu od Novej Dubnice ?
 
„V podstate hneď, ako som sa vrátil hrávať florbal späť na Slovensko. Dali sme sa s chalanmi opäť dohromady a dohodli sa aj s Dubnicou, o prevode práv. Veľkou mierou k tomu prispela nová hala, ktorú máme na florbal k dispozícii a môžeme smelo trénovať. Bez nej by som do toho nešiel.”
 
 Ako prebiehala letná príprava tímu ?
 
„Tréningy boli veľmi kvalitné, zamerané najmä na silu a výbušnosť. Začali sme vonku v júli. V hale hrávame prakticky celý rok. Dáme si po sezóne dva týždne pauzu a po dvoch týždňoch to zase každému už chýba.”
 
 Odohrali ste v rámci prípravy aj nejaké turnaje, či prípravné zápasy ?
 
„Hrali sme jeden turnaj, ktorý sme vyhrali, a odohrali sme tri prípravné zápasy a ešte nás jeden čaká.”
 
 Ako by ste hodnotili minulú extraligovú sezónu s Novou Dubnicou a tú druholigovú s M-Športom ?
 
„Určite pozitívne. Stanovili sme si ciele udržať extraligu a vyhrať M2, čo sa nám podarilo. Museli sme rozdeliť naše družstvo do dvoch tak, aby boli ciele splnené.”
 
Zaznamenali ste nejaké príchody, či odchody v tíme ?
 
„Pracujeme na posilnení tímu, ale v tejto fáze to ešte nie je 100% dotiahnuté. Dali sme dohromady chalanov, ktorí hrali v dvoch tímoch a verím, že poskladáme jeden silný tím. Odchod máme jeden, odišiel nám Milan Kováč do českej extraligy, do Panthers Otrokovice.”
 
 Aké sú predsezónne ciele ?
 
„Skončiť do 6. miesta a v Play-Off sa pobiť o postup.”
 
Liga sa každým rokom viac vyrovnáva a zvyšuje sa aj jej kvalita. Ktoré tímy sú tými najväčšími favoritmi na zisk zlata v sezóne 2014/2015?
 
„Ťažko to teraz pred sezónou tipovať, po pár kolách by sa to mohlo viac ukázať. Napriek tomu si myslím, že na popredných miestach bude Florko Košice, Grasshoppers Žilina a Hurikán Bratislava.”