Počas víkendu sa odohralo 9. a 10. kolo Ženskej Extraligy. Už v piatok 7.11.2014 v predohrávke 9. kola na seba narazili hráčky Pruského a bratislavského Hurikánu. Hurikánu pred sezónou, ale aj počas nej odišlo niekoľko výrazných opôr, čo sa najmä ukazuje vo výsledkoch bratislavského tímu. Hráčky z Pruského nezaváhali a najmä kvôli poslednej tretej tretine, ktorú vyhrali presvedčivo 7:1, zvíťazili zverenkyne trénera Vladimíra Gábora nad Bratislavčankami vysoko 12:1. 

V sobotu 8.11.2014 pokračovalo 9. kolo svojimi dvoma zápasmi. Spišská Nová Ves porazila vo vyrovnanom zápase súperky z Mikuláša Prešov 7:6. Tvrdošín v tejto sezóne odohral už druhú reprízu minuloročného finále proti Nitre. V prvom zápase si Oravčanky poradili s Nitrou vysoko 8:2 a v druhom taktiež zvíťazili, tentokrát 9:5. 

10686956_10203571972317188_1605054756532999559_n

V nedeľu 9.11.2014 sa odohralo 10. kolo. Tvrdošín privítal Pruské, ktoré na Orave prekvapilo a porazilo Tvrdošín 8:7 po samostatných nájazdoch. Nemšová, ktorá držala štvorzápasovú sériu zápasov, v ktorých bodovala, natrafila na „Kométy“ zo Spišskej Novej Vsi, ktoré porazili Nemšovú 11:10. Nakoniec víkendové zápasy uzatvoril zápas v hlavnom meste, kde sa stretol bratislavský Hurikán proti prešovským hráčkam. Po dvoch tretinách šli hráčky do šatní za nerozhodného stavu, 2:2. Prešov, však dotiahol zápas do víťazného konca a po vyhranej tretej tretine (2:1), si Prešovčanky vezú z Bratislavy plný bodový zisk, po výhre nad Hurikánom Bratislava 4:3. 

Vladimír Roziak (Tréner – VŠK FTVŠ UK Hurikán Bratislava): 

„Zápas s Pruským nám vôbec nevyšiel, súper bol jasne lepší a na pohodlne víťazstvo stačilo využívať naše chyby..
 Do nedele sme sa snažili poučiť z našich chýb a ukázali sme výrazne lepšiu hru. Boli sme veľa na loptičke a vypracovali sme si množstvo šanci, ktoré sme však nedokázali premieňať, čo nás stalo body.“
Klára Grossová (Útočníčka FBK Kométa Spišská Nová Ves): 
„V 9. kole sme sa snažili o nejaké body v zápase s Prešovom. Prvé minúty sa nám to aj darilo, keď sme strelili gól. V ďalších minútach sme inkasovali nie jeden gól, ale hneď dva. S dvoma inkasovanými gólmi v našej bráne, sme odišli po prvej tretine do šatne. Do druhej tretiny sme vstupovali s taktikou vyhrať. Táto úloha sa nám podarila na 50%, pretože sme ani nevyhrali, ale ani neprehrali. S Prešovom sme hrali vyrovnanú hru. Odrazilo sa to aj na výsledku druhej tretiny,v ktorej sme remizovali 1:1, takže po druhej tretine bol stav 3:2 v prospech Prešova. Tak ako do druhej tretiny sme vstupovali s taktikov vyhrať, tak aj do tretej sme s touto taktikou vstupovali. Rozhodca odpískal a čas začal plynúť. Mali sme posledných 20 minút na otočenie zápasu. Prvé minúty tretej tretiny to tak však vôbec nevyzeralo, pretože na začiatku sme hneď inkasovali 2 góly. Naša kapitánka sa ale nevzdala a povzbudila aj nás slovami, ktoré sme si všetky zobrali k srdcu. V druhej polovici tretej tretiny sme sa vzchopili a začali sme hrať „náš florbal“. Keď sme skórovali 2 gólmi a priblížili sme sa k remíze, naše odhodlanie stúplo a snaha vyhrať bola čoraz väčšia. Z každého jedného gólu sme sa tešili ako malé deti. Väčšia radosť nastala, keď sme vyrovnali. Každým gólom sme si verili viac a nádej na výhru rástla. Konečný výsledok bol pozitívny práve pre nás, keď sme vyhrali nad Prešovom 7:6. Z Prešova sme odchádzali s dobrým pocitom a so sebavedomím, že aj v ďalších zápasoch môžeme súpera potrápiť a konečný výsledok bude v náš prospech.
10. kolo sme hrali doma. Našim hosťujúcim tímom boli ženy z Nemšovej. Tak ako ostatné tímy, tak aj Nemšovú berieme ako súpera, ktorého môžeme vždy poraziť. Zápas proti Nemšovej sa začal a začal sa v náš prospech, keď sme v prvej tretine skórovali 5 gólov a inkasovali 2. Vedeli sme, že do každej tretiny máme vstupovať akoby bol stav 0:0. Všetky rady nášho trénera sme využili v hre a to sa aj odzrkadlilo na výsledku po druhej tretine, po ktorej sme vyhrávali 10:4. Vedeli sme, že Nemšova sa len tak ľahko nevzdá a že v tretej tretine nám nedajú dýchať a budú chcieť aspoň remízu. Nátlak bol strašne veľký, naša psychika bola na bode mrazu, sily ubúdali a súperky to využili na 110%, keď nám celých 20 minút doslova dýchali na krk. Tretiu tretinu mala v réžii Nemšová. Nechceli sme prehrať, veď sme celý zápas vyhrávali. Posledné minúty sme vydali zo seba maximum, ba dokonca aj viac, len aby sme si pripísali v tabuľke ďalšie 3 body a aby sme sa postupne posúvali vyššie a vyššie. Konečný stav bol 11:10. Zo zápasu s Nemšovou sme mali zvláštne pocity a v šatni sme si povedali, že tretiu tretinu sme skazili.“
Foto: Martin Šišovský