Mužská 1. liga mala počas víkendu na programe zápasy 13. a 14. kola. Celkovo sa odohralo len šesť zápasov, nakoľko zápasy Púchova a Sabinova „B“ boli odložené. 

V sobotu 17.1.2015 sa bratislavský Snipers privítal Spišskú Novú Ves. „Sniperi“ začali veľmi dobre, keď už v 28. sekunde zápasu vyhrávali 1:0. V jedenástej minúte bol stav už 3:0, no to „nakoplo“ hráčov zo Spiša, ktorí do konca prvej tretiny dokázali vyrovnať na 3:3. Východniarom sa vydarila druhá tretina, v ktorej strelili až štyri góly a jeden inkasovali. Do tretej tretiny sa tak šlo za stavu 4:7 z pohľadu hostí. V tretej tretine sme videli dva góly z oboch strán a nakoniec Spišská Nová Ves odplatila prehru z domáceho zápasu (5:10), keď v Bratislave vyhrala 9:6. 

Do Dolného Kubína pricestovala prvá Skalica. Po dvoch tretinách bol stav zápasu 9:4 pre hostí, no v tretej tretine si Záhoráci poriadne sťažili zápas. Po viacerých chybách v obrane sa Dolnokubínčania dostali opäť do zápasu a nakoniec z toho bolo skoro veľké prekvapenie. Skalica to ale nedopustila a nesie si z Oravy po tesnej výhre 10:9 dva body do tabuľky. 

V Detve sa odohral zápas medzi druhou Detvou a treťou Trnavou. Súboj tímov, ktoré bojujú o postup do Extraligy sa skončil remízou 5:5. 

Skalica v nedeľu 18.1.2015 privítala na „domácom“ ihrisku v českom Hodoníne druhú Detvu. Skalica potvrdila svoju výbornú formu v tejto sezóne a vyhrala v priamom súboji s druhou Detvou presvedčivo 9:5. 

Trnava sa stretla s Dolným Kubínom. Dolnokubínčania odohrali v sobotu na domácom ihrisku výborný zápas s prvou Skalicou, no ich výborný sobotný výkon nedokázali v nedeľu s Trnavou zopakovať. Trnavčania vyhrali vysoko 14:2. 

Gajary sa stretli so Spišskou Novou Vsou, s ktorou si poradili 8:3. 

Aktuálne má Skalica pred druhou Detvou už sedembodový náskok, no Detva má ešte jeden zápas k dobru. O druhé miesto v tabuľke, čo zabezpečuje baráž s jedenástym tímom Salming extraligy sa „bije“ Trnava s Detvou. Oba tímy majú zhodne po sedemnásť bodov, avšak Detva má jeden zápas k dobru.