Vo včerajšom prvom kvalifikačnom zápase si slovenské ženské reprezentantky poradili s Nórkami výsledkom 6:3!

 SLOVENSKO vs Nórsko 6:3 (1:0, 2:2, 3:1)
Góly: 9. Klapitová (Košturiaková), 30. Košturiaková (Šponiarová), 33. Košturiaková (Ferencová), 41. Šponiarová (Košturiaková), 46. Hudáková (Bobotová), 47. Šponiarová (Ferencová) – 27. Knudsenová (Naessová), 28. Farnesová (Einstulenová), 53. Einstulenová (Viková)
Vylúčené: 3:1, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Rannikko, Suhonen (obaja Fín.), 397 divákov.

IMG_0826

                                                                                                                                                       Výhra sa však nerodila ľahko. Po úvodných minútach zápasu, v ktorých sa hráčky „oťukávali“ prišla na rad prvá, no nakoniec aj posledná presilová hra Slovenska v zápase. V deviatej minúte sa zásluhou Kataríny Klapitovej Slovenky dostali do vedenia. To si po prvej tretine aj udržali, a tak sa išlo do šatní po prvom klaksóne za stavu 1:0.

V dvadsiatej piatej minúte si šla na trestnú lavicu za sekanie sadnúť Dominika Sádecká. Slovenské reprezentantky sa prvej oslabovej hre v zápase ubránili, no hneď  už osem sekúnd po uplynutí trestu Sádeckej sme inkasovali vyrovnávajúci gól z hokejky Henriety Knudsenovej. Vyrovnávajúci gól „nakopol“ Nórky a už po minúte a dvadsiatich sekundách musela Mládenková vyberať loptičku zo siete po druhýkrát. Nórky tak za za necelú minútu a pól otočili stav zápasu na 1:2. Diváci aj napriek nepriaznivému stavu urobili v nitrianskej Mestskej športovej hale výbornú atmosféru, ktorá hnala Slovenky k vyrovnaniu. Lucia Košturiaková ako správna kapitánka vyrovnala stav stretnutia na 2:2. Lucka Košturiaková okrem vyrovnávajúceho gólu strelila aj sedem minút pred koncom druhého dejstva zápasu svoj druhý gól v zápase, ktorým poslala Slovensko po druhýkrát v zápase do vedenia. Po druhej tretine bol stav 3:2 pre slovenské reprezentantky.

 Tretia tretina sa začala zo slovenskej strany fantasticky. Už po trinástich sekundách zvyšovala na 4:2 Michaela Šponiarová. O päť minút neskôr však Slovenky strelili dva rýchle góly, po ktorých sa dostali už do štvorgólového vedenia. Na 5:2 zvyšovala Paulína Hudáková a po druhýkrát sa v zápase presadila Miška Šponiarová, ktorá zvyšovala na 6:2.V päťdesiatej prvej minúte mali nórske reprezentantky výhodu trestného strieľania, no Einstulenovú vychytala brankárka Radka Mládenková. Nórky sa aj napriek ponúknutým dvom presilovkám a veľkého tlaku zmohli iba na jeden gól, ktorým kozmeticky upravili konečný výsledok zápasu na 6:3. Slovenské reprezentantky po výbornom výkone, ktorým porazili piaty tím sveta, sú o čosi bližšie k decembrovým majstrovstvám sveta vo fínskom Tampere. 

IMG_0901

Už dnes od 19:00 čaká na dievčatá druhý kvalifikačný zápas, a to proti hráčkam z Veľkej Británie, ktoré vo včerajšom zápase podľahli favoritkám kvalifikácie, Češkám vysoko 0:20. 

Hodnotenie zápasu hlavného trénera Slovenska, Jaroslava Marksa

httpss://www.youtube.com/watch?v=I3B2YZmXAkc&feature=youtu.be

Zápas nám zhodnotila obrankyňa Slovenska, Alexandra Ferencová:

httpss://www.youtube.com/watch?v=wlGjwMKGNCI