Slovenské ženské reprezentantky zvládli aj svoj druhý domáci kvalifikačný zápas. Ich druhými súperkami boli hráčky z Veľkej Británie. Tie v prvom zápase podľahli favoritovi celej kvalifikácie, Česku vysoko 0:20. Podobným výsledkom deklasovali Britániu aj naše reprezentantky, ktoré vyhrali vysoko 16:0. 

Veľká Británia vs SLOVENSKO 0:16 (0:9, 0:2, 0:5)                                                                                  Góly Slovenska: 1. P. Hudáková (Janegová), 2. Kosturiaková (Ferenčíková), 8. Klapitová (Kosturiaková), 10. Ferenčíková (Ferencová), 10. P. Hudáková (Janegová), 14. Sadecká (Tardíková), 16. Šponiarová, 16. Šponiarová (Klapitová), 18. K. Hudáková (P. Hudáková), 23. Trošková, 40. Patakyová, 41. Ďuríková (Klapitová), 44. Tardíková (Ďuríková), 47. Kadučáková (Ješšová), 48. Patakyová (Klapitová), 51. Patakyová (Stredanská).  Vylúčené: 0:0, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hojbjerg – Skrubbeltrang (obaja Dánsko.), 321 divákov.

cats

Po zápase s Nórskom nastala v zostave iba jediná zmena, a to na brankárskom poste, kde Radku Mládenkovú vystriedala Karolína Krištofová. 

Už pred zápasom bolo jasne známe, že favoritom zápasu budú Slovenky. Tak vyzerala aj úvodná tretina, v ktorej sme už po minúte a pól vyhrávali po góloch Paulíny Hudákovej a Lucii Košturiakovej už 2:0. Výbornou hrou sme nedali Britkám žiadnu šancu. Po úvodnej tretine sme vyhrávali s Veľkou Britániou vysoko 9:0.

Druhé dejstvo zápasu prinieslo len dva góly na strane Slovenska, ktoré sa prispôsobilo tempu súpera. Úspešne sa trafila Jana Trošková a jedenásty gól strieľala Timea Patakyová. Slovenky nepremenili viacero gólových tutoviek, ktoré im súperky ponúkli, a tak sa šlo do šatní po druhej dvadsaťminútovke za stavu 11:0. 

cats

Do tretej tretiny vstúpili opäť úspešnejšie slovenské reprezentantky, ktoré už po dvadsiatich piatich sekundách od začiatku tretej tretiny pridali zásluhou Alžbety Ďuríkovej dvanásty gól do siete Veľkej Británie. Neskôr sa ešte trafila Tardíková, Kadučáková a svoj hetrik v zápase skompletizovala poslednými dvoma gólmi Slovenska Timea Patakyová. 

V zápase sa zranili dve hráčky. Viktória Bobotová dostala lakťom úder do oblasti pravého oka, resp. obočia, ktoré jej následne začalo krvácať. Najprv to vyzeralo, že zranenie bude treba zašiť, no nakoniec jej to zalepili a všetci pevne veríme, že „Viky“ nastúpi v najbližšom zápase proti Česku. O druhé zranenie sa postarala Laura Lythová z Británie, ktorá si pri strete s Alžbetou Ďuríkovou vyvrtla koleno a namierila si tak cestu do nitrianskej nemocnice. Obom hráčkam prajeme skoré uzdravenie. 

Hlasy o zápase: 

Timea Patakyová (autorka hetriku): „Dnešný zápas síce odmakaný ako proti Norkám nebol, ale k výhre to stačilo. Predsa len to bol slabší super. Prvá tretina bola najlepšia. Padlo tam aj najviac gólov, vlastne to skončilo 9:0, ale ta druhá tretina sa moc nepodarila, nedokázali sme trafiť bránu a i keď, tak to brankárka (ktorá nechytala zle) vychytala a tiež chýbali nahrávky. V tretej tretine sa to zlepšilo a zase sme sa dostali do tempa.“

Alžbeta Ďuríková (obrankyňa):  „Na dnešný zápas sme sa tešili, ale vedeli sme, že nemôžeme súpera podceniť. Prvú tretinu sme odohrali na 3 formácie a urobili si pekný náskok. Druhú sme sa prispôsobili tempu súpera, nevyužili sme množstvo šancí, čo sa prejavilo na výsledku 2:0. Tretiu tretinu sme si užili a strelecky sa prebrali. Výsledok 16:0 nás teší. Ďakujeme fanúšikom za podporu počas zápasu.“

Už dnes, v piatok 6.2.2015 od 19:00 sa stretnú slovenské hráčky pod vedením českého trénera Jaroslava Marksa s favorizovanými Češkami. Zápas sa koná v Mestskej športovej hale Klokočina v Nitre. Cena celodennej vstupenky, ktorá platí na všetky tri denné zápasy stojí 2€. 

Foto: IFF – Flickr.com.