Ženská domáca kvalifikácia ma za sebou veľké federálne derby! V piatkovom  domácom kvalifikačnom zápase sa slovenské reprezentantky stretli s favoritom celej kvalifikácie, Českom. Veru, a zápas to bol teda veľmi vyrovnaný. 

IMG_1073

                                                                                                                                                      SLOVENSKO vs Česko 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Góly Slovenska: Košturiaková (Hudáková),  Klapitová (Ferenčíková)                                                           Góly Česka: Ratajová (Urbánková), Vojačková (Mlejnková),  Koníčková (Hubáčková)
Vylúčené: 2:0, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hojbjerg – Skrubbeltrang (obaja Dánsko.), 1114 divákov.

IMG_1127

                                                                                                                                                               Zápas sa už od úvodu niesol vo vyrovnanom tempe. Po niekoľkých veľkých šanciach na oboch stranách prišlo vylúčenie slovenského tímu za zle striedanie. Slovenky v oslabovke zachránila konštrukcia bránky. Češky sa aj napriek enormnému tlaku v presilovej hre nepresadili. O pár sekúnd neskôr však Kristína Hudáková našla z rohu ihriska voľnú kapitánku Luciu Košturiakovú, ktorá po prvýkrát v zápase prekonala českú brankárku Ranochovú. V deviatej minúte si na trestnú lavicu sadla Viktória Bobotová, no ani druhú presilovú hru Češky nevyužili.  Slovenská brankárka, Radka Mládenková však počas prvej tretiny „zatiahla roletu“ a svojimi fantastickými zákrokmi zneškodňovala jednu českú strelu za druhou. Do konca prvej dvadsaťminútovky sa už nič vážne nestalo, a tak bol stav zápasu 1:0 pre Slovensko. 

IMG_1107

                                                                                                                                                              Druhé dejstvo zápasu nám už prinieslo viac gólov. Už na začiatku druhej tretiny si oba tímy vytvorili niekoľko veľkých gólových šancí, avšak ani Paulína Hudáková a Zuzana Hubáčková nepremenili svoje gólové tutovky. V čase 22:07 vyrovnala stav stretnutia na 1:1 Denisa Ratajová. Avšak prítomní fanúšikovia v hale nemuseli dlho čakať na odpoveď, keď už o štyridsať jeden sekúnd neskôr Katarína Klapitová poslala Slovensko druhýkrát do vedenia. Slovensky tím hnalo vpred v Mestskej športovej hale Klokočina v Nitre až 1 114 divákov, čo je druhé najväčšie číslo návštevnosti florbalu na Slovensku! Rekord návštevnosti drží aktuálne vlaňajší zápas (1.2.2014) mužskej reprezentácie, ktorá sa v domácej kvalifikácii o postup na MS 2014 stretla v Bratislave s Estónskom. Zápas vtedy sledovalo 1 358 divákov. V dvadsiatej deviatej minúte Češky zásluhou Jany Vojáčkovej opäť vyrovnali, a tak bol stav po druhej siréne nerozhodný, 2:2. 

IMG_1119

                                                                                                                                                             V poslednej tretej tretine chceli obe mužstvá strhnúť stav zápasu na svoju stranu, no ani po šanciach Zuzany Šponiarovej či Adely Bočanovej sa skóre zápasu nemenilo. Ďalší fantasticky zákrok si pripísala na svoje konto brankárka Radka Mládenková, ktorá v päťdesiatej prvej minúte výborne zneškodnila samostatný únik Terezy Urbánkovej, ktorej Mládenková ľavou nohou vykopla loptičku z čepele. Tréner Česka, Miroslav Janovsky na posledných päť minút striedal len dve formácie, čo sa aj vyplatilo. Tri minúty a štyridsať šesť sekúnd do konca tretej tretiny sa úspešne presadila Hana Koníčková, ktorá poslala Česko prvýkrát v zápase do vedenia. Slovenky pod vedením českého trénera Jaroslava Marksa sa aj napriek veľkej snahe a v hre bez brankárky gólovo nepresadili. Češky si svoje víťazstvo nepustili a zvíťazili so Slovenskom tesne 3:2. Slovenské reprezentantky sa však vôbec nemusia hanbiť za predvedený výkon, práve naopak. Uhrať s favoritom celej kvalifikácie a jedným z ašpirantov na zisk kovu na decembrových MS vo fínskom Tamepre taký vyrovnaný zápas je veľký úspech. Slovensky ženský florbal urobil opäť raz veľký krok vpred. 

Ďakujeme všetkým fanúšikom, ktorí si našli v piatok cestu do Nitry a vytvorili tak v hale neopakovateľnú atmosféru. 

Hlasy po zápase:

Radka Mládenková (brankárka):

httpss://www.youtube.com/watch?v=IY1rFVfUGiI&feature=youtu.be

Jaroslav Marks (Hlavný tréner Slovenska):

httpss://www.youtube.com/watch?v=QA9-vbDA5To&feature=youtu.be

Miroslav Janovský (Hlavný tréner Česka): 

httpss://www.youtube.com/watch?v=05UXxI30_uQ&feature=youtu.be