Po trojtýždňovej pauze sa môžeme znova tešiť na zápasy Ženskej extraligy, pretože počas nasledujúceho víkendu sa odohrá jej 9. a 10. kolo. Znovu je naplánovaných deväť zápasov.

Tento hrací víkend sa začne zápasom tímov, ktoré zatiaľ nenašli tú správnu formu. Prešovčanky doma privítajú dievčatá z Nitry. Oba tímy majú za sebou sedem zápasov, z ktorých sa im podarilo nazbierať len šesť bodov. Napokon, aj skóre týchto dvoch tímov je veľmi podobné (Prešov 38:61, Nitra 37:61), preto nemožno určiť, kto je favoritom tohto zápasu, a tak môžeme očakávať vyrovnaný súboj.

Vyrovnaný zápas sa očakáva aj medzi Michalovcami a Bratislavou. Tieto dva tímy sú na tom po bodovej stránke rovnako, aj napriek tomu, že Michalovčanky majú za sebou o jednu výhru viac. Spolu s Banskou Bystricou, ktorá si v sobotu zmeria sily s dievčatami z Nemšovej tak uzatvárajú tabuľku ženskej extraligy.

Úradujúce majsterky budú na domácej palubovke hostiť hráčky z Kysuckého Nového Mesta. Tie sa zatiaľ vo svojej premiérovej sezóne držia v prvej pätici, a tak možno čakať, že potrápia aj takého súpera, akým sú Tvrdošínčanky.

V Dubnici nad Váhom sa odohrá zaujímavý súboj medzi aktuálnym lídrom súťaže, ktorým je zatiaľ neporazená Spišská Nová Ves, a dievčatami z Pruského, ktoré si priebežne držia druhú priečku. Rozdiel medzi nimi je len o tri body, a tak musia Spišiačky znova potvrdiť svoju skvelú formu, aby si udržali priebežné prvé miesto. Po zápase však nebudú mať veľa času na oddych, keďže hneď na druhý deň ráno už musia byť nachystané na zápas s Nemšovou.

Okrem toho uvidíme v nedeľu už len tri zápasy, keďže hráčky Tvrdošína a Kysuckého Nového Mesta majú voľno. Jeden súboj sa odohrá v Prešove, kde pricestujú dievčatá z Bratislavy, do Michaloviec zavítajú Nitrianky, a napokon sa v poslednom zápase víkendu proti sebe postavia hráčky Pruského a Banskej Bystrice.

 

Program 9. a 10. kola ženskej extraligy:

 

Sobota 14. 11. 2015

13:00   FBC Mikuláš Prešov vs. ŠK Slávia SPU DFA Nitra

16:00   Eastern Wings Michalovce vs. VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava

17:00   NTS FK-ZŠ Nemšová vs. 1. FbK Quick Sport Banská Bystrica

17:30   Fbk Tvrdošín vs. MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto

18:00   ŠK 98 Pruské vs. FbK Kométa Spišská Nová Ves

 

Nedeľa 15. 11. 2015

10:30   NTS FK-ZŠ Nemšová vs. FbK Kométa Spišská Nová Ves

11:00   FBC Mikuláš Prešov vs. VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava

12:00   Eastern Wings Michalovce vs. ŠK Slávia SPU DFA Nitra

14:00   ŠK 98 Pruské vs. 1. FbK Quick Sport Banská Bystrica

 

Foto: Jozef Lepáček

Autor: Jana Dupčáková