Po sviatkoch nás opäť čakajú zápasy Ženskej extraligy. Prvé súboje v novom roku si môžeme pozrieť už tento víkend, keď tímy odohrajú 15. a 16. kolo tohto ročníka najvyššej súťaže žien.

V prvom zápase víkendu sú jednoznačným favoritom dievčatá zo Spiša, keďže cestujú do Banskej Bystrice. Ide o zápas medzi prvým a posledným tímom tabuľky. V prvom vzájomnom zápase, ktorý sa dohral na palubovke Spišskej Novej Vsi, nemali Spišiačky žiadny problém, keďže Bystričankám naložili 20 gólov a žiadny neinkasovali.

O štvrté miesto sa bude bojovať na pôde Prešova. Sem zavítajú dievčatá z Nemšovej, ktoré sú aktuálne o dva body pred Prešovčankami. Vzájomný zápas, ktorý sa odohral v Nemšovej sa vtedy vyvinul v prospech domácich hráčok. Hráčky Prešova si však naposledy poradili s úradujúcimi majsterkami z Tvrdošína (aktuálne 2. miesto), ktorým dokázali nastrieľať až 11 gólov a Nemšová porazila v minulom kole Pruské (aktuálne 3. miesto), možno teda očakávať veľmi vyrovnaný duel.

Na východ Slovenska pocestujú aj hráčky Pruského, ktoré sa postavia proti Michalovčankám. Tie sú na tom zatiaľ najlepšie spomedzi nováčikov, no i tak to stačí len na ôsme miesto. Toto umiestnenie, a zároveň fakt, že v prvom vzájomnom zápase nedokázali Michalovčanky ani raz prekonať súperovu brankárku, len potvrdzuje, že favoritom zápasu sú dievčatá z Pruského.

Aj v štvrtom zápase sa očakáva dominancia jedného tímu. Hrať sa bude v Bratislave, kam pricestujú hráčky Tvrdošína. Konečný výsledok záleží aj od zostavy, ktorú dokáže tréner Tvrdošína vyskladať, keďže v poslednej dobe majú úradujúce majsterky problémy práve kvôli neprítomnosti niektorých skúsenejších hráčok. Aj napriek tomu však možno predpokladať výsledok v prospech hosťujúcich hráčok.

Posledný sobotňajší zápas sa odohrá medzi vicemajsterkami z Nitry a nováčikom z Kysuckého Nového Mesta. Dlho boli práve Kysučanky najúspešnejšími spomedzi tímov, ktoré absolvujú svoj prvý ročník v Ženskej extralige. Po viacerých nezvládnutých zápasoch sa však prepadli až na deviatu priečku. V prvom vzájomnom zápase proti Nitre však dokázali prekvapiť, keď dotiahli zápas do víťazného konca, hoci až v predĺžení.

V nedeľu budú zápasy možno o niečo vyrovnanejšie. Čaká nás duel medzi doma hrajúcou Nitrou a Tvrdošínom, v Michalovciach sa domáce hráčky postavia proti Nemšovankám, Bratislava privíta hráčky Kysuckého Nového Mesta a víkend nám uzavrie zápas medzi domácimi Prešovčankami a dievčatami z Pruského.

 

Program 15. a 16. kola Ženskej extraligy:

 

Sobota 9.1.2016

15:00   1. FbK Quick Sport Banská Bystrica vs. FbK Kométa Spišská Nová Ves

16:00   FBC Mikuláš Prešov vs. NTS FK-ZŠ Nemšová

16:00   Eastern Wings Michalovce vs. ŠK 98 Pruské

17:00   VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava vs. Fbk Tvrdošín

19:30   ŠK Slávia SPU DFA Nitra vs. MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto

 

Nedeľa 10. 1. 2016

10:00   ŠK Slávia SPU DFA Nitra vs. Fbk Tvrdošín

10:00   Eastern Wings Michalovce vs. NTS FK-ZŠ Nemšová

13:30   VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava vs. MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto

14:00   FBC Mikuláš Prešov vs. ŠK 98 Pruské

 

Autor: Jana Dupčáková

Foto: FBK Kométa Spišská Nová Ves