Slovenské juniorské reprezentantky nezvládli ani svoj posledný skupinový zápas na MS, keď podľahli Nórsku 5:7.

Nórsko vs Slovensko 7:5 (3:2,0:0,4:3)

Góly a asistencie: 12. Arkoy (Rod), 13. Dagestad (Hanssen), 20. Hansen (Selstad), 47. Nguyen, 53. Hansen (Nguyen), 55. Kristiansen (Hansen), 60. Ripel – 10. Bachorcová (Grossová), 16. Buková (Cupraková), 41. Patakyová (Hudáková), 47. Sponiarová (Patakyová), 55. Bolová (Cupraková). Rozhodca: Krives, Snellman.

Prvý gól zápasu prišiel až v deviatej minúte, kedy Slovensko dostala vo vlastnom oslabení do vedenia Alžbeta Bachorcová. Jednogólové vedenie sa však v dvanástej, respektíve v trinástej minúte zmenilo na stav 2:1 pre Nórky, ktoré využili chvíľkové zaváhanie Slovenska. V pätnástej minúte sme mali výhodu presilovej hry, ktorú o minútu neskôr využila Miriam Buková – 2:2. Nedisciplinovanosť pred našou bránou v posledných sekundách prvej tretiny využili vo svoj prospech opäť nórske reprezentantky, ktoré strelili gól do šatne a videli po úvodnej tretine 3:2.

V druhej tretine sme gól nevideli. Slovenské reprezentantky mali výhodu presilovej hry, ktorú však nevyužili.

Poslednú tretinu Slovenky začali výborne, keď už po ôsmich sekundách od úvodného buly strelila Timea Patakyová tretí a zároveň vyrovnávajúci gól. O šesť minút neskôr kapitánka Zuzana Šponiarová poslala Slovensko po druhýkrát v zápase do vedenia – 3:4. Gólová naháňačka v tretej tretine pokračovala. Nórky už o jedenásť sekúnd neskôr vyrovnali na 4:4 a vzápätí sa v päťdesiatej tretej minúte dostali opäť do vedenia – 5:4. Nádej Slovensku dala Šárka Boľová, ktorá necelých šesť minút pred koncom záverečnej tretiny vyrovnala na 5:5. Nórske reprezentantky ale opäť bleskurýchlo odpovedali a už o tridsať sekúnd na svetelnej tabuli svietilo opäť skóre v prospech Nórska – 6:5. Nádej na remízu, ktorá by nás posunula do boja o konečné piate miesto, definitívne zhasla v čase 59:34, kedy sme inkasovali gól do prázdnej brány.

Zverenkyne trénera Jaroslava Marsa tak budú bojovať v sobotu o 16:10 SELČ proti Nórsku o konečné siedme miesto na MS a zachráneniu sa v elitnej skupine.

„Dnešný zápas Nórkami sme si prehrali predovšetkým vlastnými chybami. Keď sa nám podarilo dostať do vedenia, tak sme vzápätí inkasovali po hrubých individuálnych chybách, to nás zrazilo a kým sme sa dostali opäť do pohody, tak to trvalo. Nepremenili sme nejaké šance, dostali sme lacné góly a možno, že Nórky chceli o niečo viac vyhrať ako my. Myslím si, že tento zápas nám ukázal to, ako veľmi nám chýbala Paulína Hudáková, pretože jej strelecké schopnosti by nám veľmi pomohli ten zápas vyhrať. Dievčatá sa snažili, bojovali, ale na víťazstvo to proste nebolo. Urobíme všetko preto, aby sme v elitnej skupine ostali aj pre ďalšie MS,“ povedal hlavný tréner SR Jaroslav Marks.

 

Autor: Lukáš Chovan

Foto: IFF