Švédska florbalová federácia bude organizovať juniorské Majstrovstvá sveta žien v roku 2020 a Majstrovstvá sveta žien 2021 v tradičnom florbalovom meste Uppsala. Rozhodlo o tom predstavenstvo IFF na poslednom mítingu, ktorý sa konal 2. septembra 2018 v Helsinkách.

Švédsko tak prevezme organizátorské povinnosti od Číny, ktorá nebola schopná zaručiť úspešne usporiadanie oboch podujatí z finančného hľadiska. Šampionáty sa uskutočnia v nedávno vybudovanej IFU Aréne v Uppsale, ktorá je domovským stánkom Storvrety a Siriusu.

Göran Harnesk (generálny sekretár Svensk Innebandy): „Švédsky florbal ďakuje IFF za prejavenú dôveru a už teraz sa tešíme že budeme môcť privítať svetovú florbalovú špičku v Uppsale. Práve mesto Uppsala v spolupráci s IFU Arénou vytvorili skvelé podmienky na to aby sme mohli tieto podujatia zorganizovať pod jednou strechou.“

Marlene Burwick (starostka Uppsaly): „Sme radi že tu môžme organizovať niekoľko medzinárodných podujatí. Usporiadanie medzinárodných športových podujatí je dôležitou súčasťou nášho úsilia o vytvorenie atraktívneho mesta pre našich súčasných aj budúcich obyvateľov. Myslím si že tieto podujatia sa hodia práve do IFU Arény.“

Otvára sa však otázka či kapacita IFU Arény (3000 divákov) je postačujúca na finálový zápas. Naposledy finále navštívilo menej ako 3000 divákov finále na Majstrovstvách sveta žien v roku 2011. Dá sa očakávať že záujem o florbal do roku 2021 sa ešte zvýši. Pri posledných ženských majstrovstvách sveta ktoré usporiadalo Švédsko v roku 2009 si na finálový zápas našlo cestu 4521 divákov a pri posledných majstrovstvách sveta kedy usporiadateľská krajina bola vo finále ( Fínsko, MS 2015) sa v hale tiesnilo až 6517 divákov.