Včera odštartovala u našich susedov Tipsport Superliga. Hneď v Prvom zápase medzi domácim Tatran Teka Střešovice  a ACEMA Sparta Praha sa predstavili aj dvaja hráči zo Slovenska. Na strane hostí to bol Lukáš Ujhelyi a na strane domácich Peter Nehila, ktorý si pripísal asistentciu pri prvom góle svojho tímu v tejto sezóne.

Nás zaujímalo aj to ako sa Peťo pripravoval pred sezónou. „Som veľmi spokojný s letnou prípravou, mali sme to dobre vymyslené. Dvakrát v týždni sme trénovali s tímom a trikrát individuálne. Neskôr prebiehali testy aby tréneri videli ako k tomu pristupujeme.“ – zhodnotil letnú prípravu Peťo.

Už v predsezónnom rozhovore pre Český florbal uviedol kapitán Filip Ullmann, že cieľom tímu je prinavrátiť rešpekt súperov, po tom čo Tatran v minulej sezóne prehral niekoľko zápasov s tímami, nad ktorými bol zvyknutý víťaziť. Jeho slova potvrdzuje aj Peťo Nehila. „Nemáme za ciel vytýčené nejaké miesto, hlavne bude, aby sme si získali späť rešpekt súperov a florbalovej verejnosti.“ Toto odhodlanie Tatran hneď v prvom zápase prezentoval keď zdolal doma Spartu 6:5 po predĺžení.

Bookmakeri stávkových kancelárií najviac na titul favorizujú Mladú Boleslav a Vítkovice, ináč to nevidí ani Peter. „Tento rok sú znova najväčšími favoritmi na titul Mladá Boleslav a Vítkovice. Tento rok by som to však prial viac Vítkoviciam, pretože podľa mňa hrajú najkrajší a najkreatívnejší florbal v Tipsport Superlige.“  V tejto sezóne by sme mali mať slovenské zastúpenie hneď v deviatich tímoch a tak veríme, že z titulu sa bude radovať aj jeden zo Slovákov.

Už na niekoľkých reprezentačných akciách sme nezaregistrovali samotného Peťa Nehilu, ten vidí dôvod v silnej konkurencii, ktorá je v reprezentácií. „Z reprezentácie som vypadol no snáď len na chvíľu. Na rovnakom poste ako ja hrajú hráči ako Filip Čonka-Skyba, Lukáš Mráz alebo Ladislav Gál, všetko to sú hráči, ktorým sa v Česku darí a tak nemôžem pociťovať žiadnu krivdu iba bojovať o reprezentačný dres naďalej.“

Na záver pridávame aj výsledok druhého zápasu v ktorom nastúpil ďalší slovenský hráč Jozef Kriš (Znojmo) a program zápasov na nasledujúce dni v ktorých sa očakáva slovenská účasť.
TJ Sokol Královské Vinohrady 6:5 TJ Znojmo LAUFEN CZ

Piatok:
18:00 FBC Ostrava (Čonka-Skyba, Moravčík, Miške, Klobučník) vs. Florbal Chodov
19:00 Panthers Otrokovice (Gál) vs. Bulldogs Brno (Grlický, Mráz, Němec)
19:30 Česká Lípa vs. Vítkovice (Řezanina)

Nedeľa:
15:00 Bohemians Praha (Miščík, Šefčík, Chudina) vs. Tatran Střešovice (Nehila)
17:00 Bulldogs Brno (Grlický, Mráz, Němec) vs. Florbal Chodov
17:00 Znojmo (Kriš) vs. Vítkovice (Řezanina)
18:00 Sparta Praha (Ujhelyi) vs. Panthers Otrokovice (Gál)