V sobotu 15. 09. 2018 sa začala aj švajčiarska ženská najvyššia súťaž NLA. Po niekoľkých rokoch v nej máme znovu slovenské zastúpenie. Pred touto sezónou prestúpila do tímu Kloten-Dietlikon Jets Katarína Klapitová, ktorá prišla z Vítkovíc. V prvom zápase sezóny hneď aj strelila prvý gól svojho tímu a pomohla tak gólom k víťazstvu 5:2 nad domácim tímom UHC Laupen.

Katarína už pôsobila v sezóne 2016/2017 vo Švajčiarsku, keď obliekala dres Wizards Burgdorf, ktorého vtedajší tréner bol Radomír Maleček, ten stal aj za prestupom Kataríny do Dietlikonu.  „Vo februári ma oslovil tréner Radomír Maleček s neformálnou ponukou, či by som mala záujem pod ním opäť hrať. Po skončení sezóny v Českej republike sa doladili detaily a podpísala som teda zmluvu.“  Radomír Maleček tvorí trénersky tandem v Dietlikone s legendou Dietlikonu a Švajčiarskeho florbalu Simone Berner. Dietlikon ale nebol ani zďaleka jediný záujemca o služby slovenskej reprezentantky. „Mala som aj iné ponuky v najvyššej súťaži vo Švajčiarsku ale aj z druhej ligy a taktiež aj z Nórska.“

1. ligový zápas pre Katarínu v drese Dietlikonu bol aj gólový, keď v 26. minúte vyrovnala na 1:1. Zaujímalo nás tiež ako prebiehala jej letná príprava. „Letná príprava prebiehala od mája do konca júla samostatne na základe individuálneho plánu, ktorý som obdržala zo Švajčiarska, na hernú časť som sa už pridala k tímu. Letná príprava je tu tak trochu iný level.“ – zhodnotila Katarína náročnú prípravu pred sezónou.

Dietlikon sa netají najvyššími cieľmi čo nám potvrdila aj naša reprezentantka. „Najväčšími favoritmi na titul sme my a taktiež Chur, no naším cieľom je vyhrať Švajčiarsky pohár a taktiež NLA.“ Tieto tímy pravidelne narážajú na seba vo veľkých zápasoch. V sezóne 2016/2017 bol úspešnejší Dietlikon, ktorý porazil Chur postupne v Superpohári 2016, Švajčiarskom pohári 2016/2017, Superfinále 2016/2017. Následujúce tri veľké bitky vyhral však Chur a to postupne v Superpohári 2017, NLA 2017/2018 a naposledy nedávno Superpohár 2018. Veríme tak, že tento rok bude opäť rokom Dietlikonu a Katarína získa obe trofeje, ktoré si jej tím dal za cieľ v tejto sezóne.