Slovensko bude hostiť ďalšiu kvalifikáciu na majstrovstvá sveta vo florbale. Po troch mužských kvalifikáciách (2014, 2016, 2018) a jednej ženskej kvalifikácií (2015) usporiadame už piatu kvalifikáciu v rozmedzí piatich rokov, tentokrát sa ženská reprezentácia predstaví v Trenčíne.

Od 30. januára 2019 až do 3. februára 2019 sa pod hradom Matúša Čáka odohrajú dve kvalifikačné skupiny. Skupina EUR 2 (Fínsko, Nemecko, Rusko, Španielsko, Rakúsko) odštartuje svoje zápasy 30. januára zatiaľ čo skupina EUR 4 s naším tímom (Lotyšsko, Slovensko, Maďarsko, Holandsko) odštartuje svoje zápasy o deň neskôr.Ďalšie dve skupiny EUR 1 (Švédsko, Nórsko, Dánsko, Slovinsko, Francúzsko) a EUR 3 (Česko, Poľsko, Estónsko, Taliansko, Belgicko) sa odohrajú v poľskom Gdaňsku.

Švajčiarsko ako usporiadateľ Majstrovstiev sveta žien 2019 ma účasť zabezpečenú.  K Švajčiarsku sa pridá ďalších 10 európskych tímov (1. a 2. tím z každej skupiny + 2 najlepšie celky z tretích miest v skupinách EUR1-EUR4)
Z Azíjsko-Oceánskej kvalifikácie sa na majstrovstvá prebojujú 4 najlepšie tímy z 8 zúčastnených (Austrália, Japonsko, Singapur, Thajsko, Nový Zéland, Južná Kórea, Malajzia, Filipíny). Posledné miestenku na MS žien získa jeden z dvojice USA, Kanada, ktorí odohrajú svoju kvalifikáciu v Detroite.