Prvým zápasom na turnaji 6 Nations Floorball Challenge, bol pre náš tím zápas proti tímu Dánska.
Dánska federácia vyslala na Slovensko svoju reprezentáciu do 19 rokov doplnenú o niekoľko starších hráčov.

Naši reprezentanti mali zápas od prvej minúty pod kontrolou, hoci gólovo to nevyzeralo po prvej tretine tak ako by si nároční slovenský fanúšik predstavoval. V prvej tretine sme držali loptičku na hokejkách pomerne dlho a hráči tak plnili pokyny trénerov. „Povedali sme si že prvú tretinu budeme hrať s loptičkou na hokejkách a zameriavali sme sa na založenie útoku proti obrannému systému 2-1-2, ktorý bude aplikovať niekoľko tímov na Majstrovstvách sveta v Prahe.“ Prezradil zámer z prvej tretiny tréner Koutný.

V 8. minúte otvoril skóre zápasu Lukáš Ujhelyi no počas nasledujúcich dvadsiatich minút sa naši reprezentanti nedokázali viac gólovo presadiť.  V polovici to však prišlo. Vo vynikajúcej forme hrajúci Michal Pažák zavelil ku gólovej kanonáde dvoma gólmi a odštartoval tak „vlak radosti“ na tribúnach.

Na konci druhej tretiny sa premiérovo v reprezentácii mužov presadil Filip Čonka-Skyba, ktorý zvyšoval na 6:0. „Dnes som si samozrejme vydýchol, pretože po prvom góle sa mi hralo oveľa ľahšie a uvoľnenejšie a som za to rád. Vďačím za to aj Maťovi Kubovičovi, ktorý mi presne povedal kam sa mám postaviť, prihral mi to presne a ja som už dával do prázdnej brány.“ – vydýchol si Filip po premiérovom góle. „Filip sa dostal do hernej pohody čo veľmi potreboval, keďže sa v Ostrave trápi. Tešil sa na to, že si zahrá s Mišom Dudovičom. K týmto dvom sme zaradili Pažáka, ktorý si pomáhal s obranou a výsledok bol ten, že Filip sa dostal do hernej pohody.“ – pochválil celú formáciu tréner Koutný bezprostredne po zápase.

Záverečná tretina pripomínala skôr už exibíciu. Slováci v nej pridali až 7 gólov a bavili prítomných divákov svojou gólovou efektivitou. O jediný gólový úspech Dánska sa postaral osem minút pred koncom zápasu Rasmus Nielsen, ktorý prekazil spoľahlivo chytajúcemu Mazákovi čisté konto.

Najbližší zápas čaká Slovensko už za niekoľko hodín, keď v sobotu sa postavia proti hráčom Nemecka, ktorý sa dnes vytrápili s Dánskom a remizovali s nimi 5:5. „Nemôžme hľadieť na skóre zápasu Dánsko-Nemecko. Nemci majú oveľa skúsenejšie mužstvo a bude to určite náročný zápas.“ – pripomenul Filip Čonka-Skyba silu Nemecka, ktoré sa s problémami kvalifikovalo na šampionát v Prahe.

SLOVENSKO  Dánsko 12:1 (1:0; 4:0; 7:1)
Góly Slovenska: Ujhelyi (Gál), Pažák (Dudovič), Pažák (Gašparík), Kubovič (Kovaľ), Čonka-Skyba (Kubovič), Řezanina (Ujhelyi), Gašparík (Kubovič), Gál (Ujhelyi), Gál (Grlický), Kovaľ (Machara), Miške, Čonka-Skyba (Pažák)

foto: Erik Wittner