Florbal Chodov – FBC Ostrava 6:8 (3:3, 2:1, 1:4)

Florbalistky FBC Ostrava vyhráli finále pohára v Olomouci nad Chodovom vďaka obratu v závere 8:6 a oslavujú premiérový úspech v klubovej histórií. Chodov viedol ešte v 55. minúte 6:4, ale potom zápas stratil a rovnako ako minulý rok bol po finále pohárovej súťaže smutný. Víťazný gól vstrelila v čase 59:01 Denisa Kotzurová, ktorá dovŕšila hattrick.

Hráčky Ostravy premenili na prvý úspech svoju druhú finálovú účasť a získali tak prémiu 50 tisíc korún. V roku 2008 nestačili na Děkanku Praha (2:8). Chodov nenadviazal na víťazstvo z roku 2015 a vo finále prehral rovnako ako v rokoch 2013 a 2018, kedy nestačil na Vítkovice. Vstup do zápasu vyšiel Chodovu. V tretej minúte otvorila skóre Karolína Kellovská a keď Paulína Hudáková nepremenila trestné strieľanie, navýšili náskok modro-bielych Daniela Frantíková a opäť Karolína Kellovská. Avšak medzi 15. a 16. minútou v priebehu 35 sekúnd zmazali hráčky Ostravy stratu vďaka dvom gólom Kotzurovej a jednému gólu Kristíny Hudákovej, ktorá naviac v úvode druhého dejstva počas vylúčenia Nikol Pekárkovej otočila stav. Neskôr však v prostrednej časti obrátili vývoj Karolína Suchá a Jana Vávrová. V 46. minúte naviac Martina Řepková zvýšila na 6:4 v prospech Chodova. Štvrtý tím extraligovej tabuľky sa proti lídrovi ale nevzdal. V 55. minúte dostala FBC Ostrava na kontakt Jana Lacková, v čase 57:37 vyrovnala Paulína Hudáková po štandartnej situácií a rovnako tak sa presadila aj Kotzurová. Výsledok spečatila gólom do prázdnej bránky Paulína Hudáková. V drese FBC Ostrava sa predstavila až pätica Sloveniek (Jana Dupčáková, Paulína Hudáková, Kristína Hudáková, Timea Patakyová, Viktória Grossová).

FBC Liberec – Sokol Pardubice 3:4 (1:2, 1:2, 1:0)

Prekvapivé zloženie finále Českého poháru florbalistov v Olomouci vyznelo pre Sokol Pardubice. Východočeši získali prvú trofej v klubovej histórií, naopak ta unikla po prehra 3:4 v tabuľke Superligy lepšie postavenému Libercu.

V súboji celkov, pre ktoré bola už len účasť vo finále historickým klubovým úspechom, sa ako prví radovali Severočeši. V siedmej minute sa pri vylúčení Tomáša Dleska presadil Radek Valeš. Hneď za 65 sekúnd ale vyrovnal David Žáček a v polovici úvodnej časti otočil stav Přemek Pakosta.
Vyrovnať mohol Jakub Kopecký, ktorý zamieril do tyče. Liberec sa potom ubránil pri oslabeniach Mateja Klucha a Petra Saláta. Pri prvom oslabení trafil tyč Přemek Pakosta a pri druhom Martin Zozulák.
V druhom dejstve Sokol dvoma gólmi poistil náskok. V 23. minúte sa presadil po akcii Danieka Škeříka z dorážky Michal Janeček a v polovici prostrednej časti potrestal Kluchovo vylúčenie Zozulák. V 32. minúte zahájil stíhaciu jazdu Liberca Lukáš Veselý, ktorý deväť a pol minúty pred koncom počas Zozulákovho vylúčenia znížil na rozdiel jedného gólu. Sokol ale tesný výsledok uhájil a radoval sa z trofeje.

foto: Český Florbal/Martin Flousek