Nebýva zvykom, že sa na Slovensku objavia tímy, ktoré patria k pravidelným účastníkom štyroch najprestížnejších florbalových súťaží. Štvrtý ročník Slovak Floorball Cupu 2K19 túto možnosť ponúkol. 

V piatich bratislavských halách (Elán, Mladosť, Dom športu, Telocvičňa Lekárskej fakulty a Eurovia Aréna) si to rozdalo dovedna 92 tímov z 11 európskych krajín, ktoré sa predstavili v piatich kategóriách – muži Elite, muži Pro, muži Open, ženy a juniori.

Počas úvodných dvoch dní sa odohrali boje v základných skupinách, sobota a nedeľa priniesli zápasy o cenné kovy. 

Z toho najcennejšieho sa v kategórii Elite tešili hráči Nokianu KRP. Účastník najvyššej fínskej súťaže si vo finále najprestížnejšej kategórie poľahky poradil so Sokolom Pardubice 10:1.

,,Prišli sme do Bratislavy s jediným cieľom. Doviesť si domov zlato. Som rád, že sa nám to podarilo. Bol to skvelý turnaj. Ukázal nám, na čo sa máme najbližšie týždne pred štartom Salibandy ligy pripraviť,“ vravel po finále najlepší brankár turnaja Miro Toumala.

,,Myslím si, že nám organizátori pripravili skvelé podmienky. Navyše sme sa mohli otestovať proti švajčiarskemu, švédskemu aj fínskemu tímu. To bol dôvod, prečo sme sem prišli. Aj napriek debaklu vo finále odchádzame domov spokojní,“ doplnil tréner Pardubíc Ladislav Štancl.

Zo zlata sa tešili aj Snipers Bratislava. Bol to jediný triumf klubu z hlavného mesta, ktorý po dráme v samostatných nájazdoch ovládol kategóriu Men Pro.

Nedeľňajší finálový program otvorilo víťazstvo českého tímu IBF Tuppar Střešbörg v kategórii U19. Ženské zlato zostalo doma vďaka triumfu tímu Od Tatier k Dunaju “B“. Listinu víťazov uzavrel posledným stretnutím turnaja Maskantje Juniors 00, ktorý ovládol kategóriu Men Open. 

,,Slovak Floorball Cup opäť priniesol stovky kvalitných zápasov. Podarilo sa nám prvý krát v histórii slovenského florbalu prilákať kluby zo Švédska, Fínska a Švajčiarska, ktoré svojou hrou predviedli skvelú reklamu na florbal. Veríme, že aj tento krok prispeje k propagácii a rastu florbalu na Slovensku.“ zhodnotil turnaj jeho riaditeľ Roman Cíbik s tým, že tento týždeň sa uskutoční jeho druhá mládežnícka časť.

Ďakujeme našim partnerom: Florbal4u.com, Dakra Mont, Tempish, Bratislavský samosprávny kraj, Bratislava, Intersport, Slovenský zväz florbalu, GRIF, Slovakia Auto, Up Management s.r.o., RadioLan, Unihoc, Subway, Max Sport, OSMOS, Slovenský olympijský a športový výbor, STARZ, UFO Bratislava, Brainteaslava, SpaceWorld