Do kvalifikácie o majstrovstvá sveta 2020 vstúpili naší reprezentanti správnym krokom. Po presvedčivom výkone zdolali nášho južného suseda pomerom 13:4.

Už od úvodných minút sme prevzali úlohu favorita, keď po necelých štyroch minútach sme viedli po góloch Pažáka a Ujhelyiho 2:0. Maďari sa však ani po rýchlych góloch nevzdávali a už čoskoro sa presadil kapitán Maďarska, Domokos Rácz. O necelých 40 sekúnd už na ukazovateli skóre svietilo 2:2, keď vyrovnával Pfneiszli. Našími hráčmi toto dorovnanie skóre nezamávalo a hneď v nasledujúcom striedaní sa presadil Ujhelyi. O malú chvíľku zvyšoval na rozdiel dvoch gólov Kubovič a Řezanina pridal Maďarom gól do šatne. V druhej tretine sa reprezentanti Slovenska prezentovali presvedčivým výkonom. Michalovi Dudovičovi sa podarilo v rozmedzí šiestich minút streliť hetrik. Slováci pokračovali v tomto presvedčivom výkone až do konca zápasu na konci ktorého sa tešili z víťazstva 14:3.

MAĎARSKO – SLOVENSKO 3:14 (2:5, 1:5, 0:4)
http://www.floorball.org/ottelukooste.asp?sarjaId=&ottelu_id=1569169158

Vyjadrenie trénera Radomíra Mrázka po zápase: Musím úprimne povedať, že zápas mal očakávaný priebeh. To znamená, nervózny začiatok. Súper pokiaľ mal silu tak bol celkom nebezpečný. Dokonca nám Maďari vyrovnali skóre celkom rýchlo. Vďaka tomu, že sme držali aktivitu a napádanie, tak súper fyzicky po prvej tretine úplne odišiel a potom sme v zápase dominovali i keď tomu trošku chýbala technická kvalita no môžeme byť spokojní, na to že to bol prvý zápas a bola tam mierna nervozita.