Sedem statočných reprezentantov Pobrežia Slonoviny sa zapísalo do histórie, keď ako prví Afričania sa zúčastnili kvalifikácie o Majstrovstvá Sveta.

Prví odvážlivci z kontinentu nemali jednoduchú cestu do Popradu. Niekoľko hráčov nedostalo potrebné víza a aj získanie financií robilo veľký problém prezidentovi Marcelovi Wadjovi, aby mohol poslať tím na Slovensko. Napokon do Popradu pricestovalo 6 hráčov a samotný prezident p. Wadja, ktorý sa obliekol do výstroje a postavil sa do bránkoviska. Keďže p. Wadja nefiguroval vo first liste ako hráč, nemohol právoplatne nastúpiť a tak IFF prijala rozhodnutie, že výsledky Pobrežia Slonoviny sa nebudú brať do tabuľky. Zároveň všetky ostatné zúčastnené krajiny súhlasili s odohraním plánovaných zápasov, ktoré budú vedené ako priateľské zápasy.

Pobrežie Slonoviny – Švajčiarsko 0:51
Pobrežie Slonoviny – Belgicko 1:19
Pobrežie Slonoviny – Rusko 0:42
Pobrežie Slonoviny – Taliansko 2:26

Najproduktívnejší hráč: Henry Oga
Najužitočnejší hráč: Henry Oga

Vyjadrenia:

Marcel Wadja (prezident florbalovej federácie Pobrežia Slonoviny): Na Slovensku sú veľmi srdeční ľudia. Veľa ľudí nám pomohlo a organizátori usporiadali pekný turnaj. Určite je to veľmi náročné a verím, že raz niečo podobné zorganizujeme v budúcnosti aj my. Je to pre nás veľká výzva zmobilizovať ďalšie krajiny z Afriky, kde florbal rastie. Chceli sme ukázať ostatným krajinám, že je možné si plniť sny. Sme veľmi radi, že nás európske krajiny prijali.

Henry Oga (najužitočnejší hráč tímu): Som rád, že som mohol reprezentovať našu krajinu a strieľať góly v národnom drese. Verím, že raz budem reprezentovať svoju krajinu na Majstrovstvách sveta.