Až 14 hráčov Belgicka sa na kvalifikácií predstavilo po prvýkrát. Tím prešiel veľkou obmenou a to vrátane trénerov po deviatich rokoch sa s tímom rozlúčili Švédi Daniel Borg a Marcus Frisk, ktorí viedli Belgicko na piatich kvalifikačných turnajoch. Tímu sa ujal Švajčiar Yvan Cuennet, ktorý výrazne omladil tím Belgicka.

Belgičania nedokázali vzdorovať Rusom a Švajčiarom čo sa podpísalo pod vysoké prehry no šokujúce bolo aj predstavenie proti Pobrežiu Slonoviny. Počas prvých dvoch tretín bojovali Belgičania viac so sebou ako so súperom. Výsledkom toho bolo niekoľko šťastných gólov a celkovo 9 strelených gólov za 40 minút. Tréner Cuennet nebol spokojný s predvedenou hrou a tak prišlo aj na tvrdšie slová, ktoré mali asi priaznivý dopad, keď Belgičania dokázali v tretej časti hry skórovať 10-krát.

V zápase o umiestnenie sa stretli s Maďarskom, ktoré potvrdilo úlohu favorita. I keď Belgičania sa v prvej časti hry držali zubami nechtami výrazne im chýbali skúsenosti, ktoré počas tejto kvalifikácie určite získali a môžu ich pretaviť do výsledkov už na najbližšej kvalifikácií.

Belgicko – Rusko 2:11
Belgicko – Pobrežie Slonoviny 19:1
Belgicko – Švajčiarsko 1:26
Belgicko – Maďarsko 4:9

Najproduktívnejší hráč: Luca Boutmans
Najužitočnejší hráč: Florian Wery

Vyjadrenia:
Yvan Cuennet (hlavný tréner): Bola tu super atmosféra. Nie som spokojný s výsledkami, pretože sme vyhrali iba jeden zápas. Myslím si, že musíme tvrdšie a lepšie pracovať a prísť lepšie pripravený na ďalšiu kvalifikáciu.

Florian Wery (najužitočnejší hráč): Bol to môj prvý medzinárodný turnaj v mužskej reprezentácií, takže som veľmi rád za toto ocenenie ktoré som nečakal. Najkrajšou spomienkou pre mňa bude to že som skóroval proti Švajčiarom.